Spoor je wel?

Wat is er spannender dan je fantasie de vrije loop te laten over hoe je over vijftig jaar je kunt reizen? Welke vorm hebben dan de auto’s, de treinen en de vliegtuigen? Al meer dan twee eeuwen, sinds de uitvinding van de stoommachine, hebben mensen zich die vraag gesteld.

Het is interessant om te kijken hoe mensen vroeger dachten over hoe het in de toekomst (nu dus) zou zijn. Maar de schrijver en wetenschapper Jules Verne zat er vaak niet ver naast. Hij voorzag elektrisch aangedreven voertuigen. We zullen in dit college eens proberen te kijken naar hoe de toekomst er in het verre en recente verleden uitzag op het gebied van treinen, vliegtuigen en andere middelen van vervoer. Wellicht kunnen we voor de toekomst nog veel leren van de ontwerpers van computer spellen zoals die van ‘Guerilla Games’.

Prof.dr. Hugo Roos

Prof.dr. H.B. Roos studeerde ruimtelijke economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. Nu heet dat de Erasmus Universiteit. Hij gaf heel veel les over vervoer: treinen, auto’s, vliegtuigen. Maar misschien weet hij ook wel veel over tijdreizen en de benenwagen!

Inschrijven

Code

1633MK

Datum

Woensdag 5 juli

Tijd

14.00 - 16.00

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 9,- voor kinderen (incl. BTW)
€ 13,- voor volwassenen (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten

 1