Museumbezoek - Rietveld Safari

 

Museumbezoek -
Rietveld Safari

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het Avant-Garde tijdschrift De Stijl werd uitgegeven. De gelijknamige kunstenaarsbeweging De Stijl heeft sindsdien wereldwijd kunst en architectuur veranderd.

Meubelmaker, architect en vormgever Gerrit Rietveld was een pionier die de ontwikkeling van de beeldende kunst, vormgeving en architectuur significant heeft beïnvloed. Bekende uitspraken van hem waren: “Liefde voor het ontwerp” en “Laat je geest waaien.” Dat zijn de uitgangspunten voor dit drieluik, dat bestaat uit een college, een tentoonstellingrondleiding en een dagexcursie. We beginnen met een terugblik op het oeuvre van Rietveld en op de betekenis ervan. De week erop gaan we veel van zijn ontwerpen zien op de tentoonstelling De architectuur en Interieurs van De Stijl in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Tenslotte rijden we gezamenlijk met de bus naar Utrecht om zijn iconische Rietveld Schroderhuis te bezichtigen. Aansluitend worden we in Bergeijk onder meer rondgeleid in de door Rietveld ontworpen fabriek van de voormalige weverij De Ploeg. We bezoeken tevens de bijbehorende tuinen waar Mien Ruys voor tekende. Na een stevige renovatie is Bergeijk sinds enkele weken voor volop toegankelijk voor Rietveld-minnend-publiek. En zo kunnen we daar “onze geest laten waaien.” 

Dr. Yvette de Groot

Dr. Y. de Groot is een kunsthistorica. Ze was adjunct-directeur van Museum Flehite in Amersfoort. Thans heeft zij haar eigen bedrijf Museumtopics en werkt veel als docent voor verschillende HOVO-instellingen. Voor Labrys- Reizen begeleidt zij internationale culturele groepsreizen. 

Inschrijven

Woensdagochtend groep

Code

1633DR

Datum & tijd college

Woensdag 21 juni, 10.30 – 12.30 uur

Datum & tijd rondleiding

Woensdag 28 juni, 10.30 – 12.30 uur

Datum & tijd dagexcursie

Woensdag 5 juli, 8.30 uur – einde middag

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 175 (incl. BTW, busvervoer dagexcursie)

Aantal bijeenkomsten

 3

 

Woensdagmiddag groep 

Code

1633ER

Datum & tijd college

Woensdag 21 juni, 13.30 – 15.30 uur

Datum & tijd rondleiding

Woensdag 28 juni, 13.30 – 15.30 uur

Datum & tijd dagexcursie

Vrijdag 7 Juli, 8.30 uur – einde middag

Locatie

Campus Woudestein (klik hier voor meer informatie)

Kosten

€ 175 (incl. BTW, busvervoer dagexcursie)

Aantal bijeenkomsten

 3
 

Direct inschrijven

Klik hier