Uitnodiging Hovo Rotterdam

Hierbij nodigen wij u van harte uit bij de opening van het Academisch jaar van Hovo Rotterdam

Donderdag 21 september 2017

De val van het Romeinse Rijk als filosofisch probleem

Is de val van het Romeinse Rijk een metafoor die ons het zicht beneemt op wat er werkelijk gebeurt in het Europa van de vijfde eeuw of vormde het afzetten van de laatste keizer van het West Romeinse Rijk inderdaad een cruciale breuk in de geschiedenis van Europa? En wat zouden we kunnen leren, vooral van het hoogoplopende debat over die 'val'?

Lees hier meer over prof.dr. Wiep van Bunge

Programma Opening Hovo-jaar 2017-2018

Datum donderdag 21 september 2017
Plaats Aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus Building)
Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA  Rotterdam
Tijd 14.30 uur (zaal open 14.15 uur)
  • Welkom door drs. Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie.
  • Lezing ' De val van het Romeinse Rijk als filosofisch probleem' door prof.dr. Wiep van Bunge, hoogleraar in de geschiedenis van de filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, lid van de KNAW, voorzitter Commissie Hovo Rotterdam
  • Muzikaal intermezzo
  • Uitreiking Hovo Onderwijsprijs aan prof.dr. Harm Bart, door prof.dr. Wiep van Bunge
  • Afsluiting ca.16.00 uur, met koffie / thee in de hal van de Aula.

De toegang is vrij, wel ontvangen wij graag uw aanmelding in verband met de catering.

Graag tot 21 september!

Het nieuwe Hovo-studiejaar start medio september 2017. Het complete overzicht en de meest actuele informatie vindt u op onze website: www.hovorotterdam.nl.
e-mail:  hovo@remove-this.erasmusacademie.nl
tel:         010 4082465
Informatie over openbaar vervoer en parkeren vindt u hier