Hovo Winterlezing 2017 | dinsdag 12 december 2017

Rotterdam, een stad in beweging

‘Stad zonder hart’ Rotterdam was het lelijke eendje. Ongezellig en moeilijk te navigeren voor buitenstaanders. Inmiddels is het beeld van Rotterdam honderdtachtig graden gedraaid. Ze is getransformeerd naar een (inter)nationaal beminde stad die broeit van creativiteit en potentie, een plek waar je geweest moet zijn. Deze herwaardering is een nieuwigheid waar haar inwoners nog aan moeten wennen en die voor hen soms lastig is te plaatsen. Hoe is deze nieuwe, positieve stadsbelevenis eigenlijk te verklaren? En hoe moeten de Rotterdammers zich ertoe verhouden? Is de stad nog wel een prettige plek om te wonen? Waar speelt ‘Rotterdam’ zich af: in de nieuwe prestigieuze gebouwen? Of ergens anders, ergens daartussen? 

Paul van de Laar plaatst de recente herwaardering van de 'verwoeste stad' in een groter perspectief en neemt u mee in de geschiedenis van Rotterdam.


(foto Sanne Van der Most)

prof.dr. Paul van de Laar

Prof.dr. Paul van de Laar is vanaf 2013 directeur van Museum Rotterdam en sinds 1997 bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Rotterdam bij Erasmus School  of History, Culture and Communications. Hij heeft voor RTV-Rijnmond een reeks documentaires gemaakt over Rotterdam, haar inwoners en iconische gebouwen.

Vanaf 1 november 2017 is zijn nieuwe boek ‘Coolsingel. 700 jaar Rotterdammers en hun stad’ beschikbaar, over hoe een middeleeuwse stadsgracht kon uitgroeien tot boulevard van emoties.


Programma Hovo Winterlezing 2017

Datum dinsdag 12 december 2017
13.30 uur ontvangst en informatie
13.45 uur zaal open
14.00 uur lezing prof.dr. Paul van de Laar
15.30 uur afsluiting koffie en thee
Plaats Forumzaal - M3-15 / Expo- en congrescentrum (v/h M-gebouw)
Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA  Rotterdam
Toegang € 18,00 p.p. (incl. BTW)
Aanmelden U kunt zich hier aanmelden

Contact Hovo Rotterdam

E hovo@remove-this.erasmusacademie.nl
T 010 4082465
W
www.hovorotterdam.nl
Informatie over openbaar vervoer en parkeermogelijkheden: www.eur.nl/wegwijzer