Nieuwsbrief Hovo Rotterdam | februari 2017

De meeste programma’s in het 2e semester van het studiejaar 2016-2017 van Hovo Rotterdam zijn inmiddels gestart ook in Den Haag en Dordrecht.
Maar, ook in maart kunt u zich nog inschrijven voor een programma!

We zetten ze even voor u op rijtje:

Den Haag

Spaanse Burgeroorlog in leven en werk van Jorge Semprun (1621HH)

Chris Nigten neemt u in twee colleges mee door het leven van Jorge Semprun tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog en de invloed hiervan op zijn literaire werk.

Code 1621HH

6, 13 maart 2017

Maandag, 13.30 – 16.00

€ 85,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten 2

Rotterdam

Einstein. The freeest man (1622CR)

Twee bijeenkomsten over een van de grootsten uit de geschiedenis van de exacte vakken.
Professor Harm Bart zal aan de hand van citaten van Einstein de importantie van deze wetenschapper voor de moderne natuurkunde verhelderen.

Code 1622CR

14, 21 maart 2017

Dinsdag, 10.30 – 12.30

€ 72,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten 2
Inschrijven Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!

Drieluik over macht en verandering (1622JR)

Wat is Macht? Behoud en Verandering Creatie van Verandermacht. Dr. Flor Avelino schreef haar proefschrift over de rol van macht en ‘empowerment’  in transities.

Code 1622JR

6, 13 en 20 maart 2017 (Let op: data anders dan in gids vermeld)

Dag en tijd

Maandag, 14.00 – 16.30 (Let op: dag en tijd anders dan in gids vermeld)

€ 139,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten 3
Inschrijven Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!

Extra programma Arabisch leren lezen II (1625DR)
(staat niet in de Hovo Studiegidgids)

De workshop / cursus Arabisch lezen is erg populair, het programma van 16 februari was snel vol. Graag organiseren wij de cursus een tweede keer.

Code 1625DR

31 maart 2017

Vrijdag, 10.00 – 16.00

€ 95,- (incl. BTW, inclusief broodjes)

Aantal bijeenkomsten  1 hele dag
Maximaal aantal deelnemers

Dordrecht

Van Passie naar Pasen (1624HD)

Tijdens de 4-delige cursus bekijkt u samen met de docent kunstwerken uit vele perioden. Niet alleen schilderkunst, ook beeldhouwwerken, boeken en edelsmeedkunst met de rijke symboliek van de lijdenstijd komen aan bod.

Code 1624HD

23, 30 maart, 6, 13 april 2017

Donderdag, 10.00 – 12.30

€ 168,- (incl. BTW)

Aantal bijeenkomsten 4
Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!

De programma's in Dordrecht vinden vanaf januari 2017 plaats in Den Witten Haen, Groenmarkt 19-B, 3311 BD Dordrecht

Studiereis naar Lübeck in het kader van Thomas Manns Buddenbrooks met Trixie Hölsgens

Van 20-23 april 2017 organiseert onze topdocente Trixie Hölsgens een studiereis naar Lübeck in het kader van een cursus over Thomas Manns Buddenbrooks. Haar Rotterdamse cursisten en zij zitten natuurlijk helemaal in de materie en kunnen niet wachten tot ze de straten van Lübeck in het echt gaan bewandelen...

En u kunt ook mee! Deelname aan de cursus is namelijk geen voorwaarde voor deelname aan de excursie. Deelname is zélfs mogelijk als u nog geen 50+ bent. Grijp die kans! Je moet wel van Thomas Mann houden.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina Art+Weise van Trixie Hölsgens. Hovo deelnemers kunnen aanmelden tot 17 februari!

(deze studiereis wordt niet door Hovo Rotterdam georganiseerd)

Via de Media Universiteit Stuttgart en de TU Eindhoven ontvingen wij onderstaand verzoek. Wellicht vindt u het interessant om aan dit onderzoek mee te werken.

De oudere automobilist in het donker!

Met deze online enquête willen wij graag inzicht krijgen in de problemen die senior automobilisten ervaren bij het rijden na zonsondergang. Hier is al veel medisch en wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar wij willen graag hun ervaringen, de manier waarop ze eventueel hun rijgedrag aanpassen of zelfs het rijden in het donker vermijden leren kennen. Deze kennis willen we gebruiken om de rijomstandigheden ’s nachts voor iedereen te verbeteren.

Onze hartelijke dank voor uw hulp!

Online Enquête

De Zomeracademie bij Hovo Rotterdam van 22 juni – 7 juli 2017

We verwachten dat de brochure van de Zomeracademie medio april bij u op de mat valt en dat de website dan ingericht is. Er wordt volop aan gewerkt!

Hovo Facebook pagina

U kunt onze Nieuwsbrief altijd nog even nalezen op onze Facebook pagina.

Disclaimer
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u uw gegevens via deze link verwijderen. Al uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet doorgegeven aan derden.