Nieuwsbrief Hovo Rotterdam | november 2017


Opening academisch jaar Hovo Rotterdam 2017-2018

De opening dit jaar was een groot succes. Wij danken u, prof.dr. Wiep van Bunge en de getalenteerde muzikanten van Opera Per Tutti. Wij zien u graag terug bij de Hovo Winterlezing in december, waarvan de uitnodiging deze maand volgt!


U kunt zich inschrijven!

Hoewel er veel cursussen zijn gestart in de afgelopen weken, heeft Hovo nog veel voor u in petto. Een greep uit het aanbod van oktober en november:


Maandag: Reizen in het Romeinse Rijk || 1711HR


In vier colleges gaat Fik Meijer in op de verschillende aspecten van het reizen in het Romeinse Rijk. Niet alleen de politieke, economische en sociale voorwaarden die het reizen mogelijk maakten komen aan de orde. Ook mythische reizen zoals die van Odysseus, Herodotus en van de Carthagers komen aan bod. Laat u mee op reis nemen!

Data

20, 27 november, 4, 11 december 2017 (4 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Maandag, 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€ 168,- (incl. BTW)

Inschrijven  Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!

 

Dinsdag: Een eeuw machthebbers || 1712FR


In acht weken wordt door Louwrens Schaaphok de geschiedenis van macht, succes en leiderschap geschetst. Maar macht is niet altijd het resultaat van kennis, kunde en goed bestuur; juist het gebrek aan talent heeft mede onze wereldgeschiedenis bepaald.

Data

24, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 5, 12 december 2017 (8 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Dinsdag, 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€ 295,- (incl. BTW)

Inschrijven 

Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!


Dinsdag: Tuinieren met Darwin || 1712GR

Wist u dat groot onderdeel van Darwins werk bestaat uit zijn leer over planten? Zijn tijd vooruit, toont Darwin ons een wereldbeeld vanuit het perspectief van planten. Weet u hoe planten intelligentie kunnen vertonen zonder centraal zenuwstelsel? Of hoe ze paren zonder te bewegen? Of de wereld waarnemen en er relaties mee aangaan? Laat u meevoeren in deze wonderlijke wereld met als gidsen Darwin himself en uw docent Norbert Peeters.

Data

24, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2017 (6 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Dinsdag, 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€ 222,- (incl. BTW)

Inschrijven 

Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!


Dinsdag: De prostitutiekwestie voor nette mensen || 1712LR

Prostitutie is een bijzonder en paradoxaal onderwerp. Enerzijds is het een sociaal fenomeen dat al bestaat sinds mensenheugenis, anderzijds verandert de status ervan constant. Van ‘ Gevallene Vrouwen’ tot slachtoffers van mensenhandel en loverboys. Prostitutie is bij uitstek een sociaal verschijnsel dat u uitdaagt verder te denken dan gewoonlijk. Welke oordelen, ethiek, tunnelvisie, discoursen liggen ten grondslag aan onze kennis over prostitutie? Durf verder te denken onder leiding van docent Sietske Altink.

Data

7, 14, 21, 28 november 2017 (4 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Dinsdag, 13.30 – 16.00 uur

Kosten

€ 168 (incl. BTW)

Inschrijven 

Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!


Dinsdag: Geneesmiddelen || 1712JR

De politiek probeert al jaren de kosten voor geneesmiddelen te beheersen. Met name 65-plussers gebruiken veel medicijnen; deze groep haalt  driemaal zoveel medicijnen af bij de apotheek als andere leeftijdsgroepen. Een van de maatregelen is preferentiebeleid; de goedkoopste versie van een middel wordt verstrekt. De farmaceutische industrie richt op haar beurt haar pijlen op ontwikkeling van zeer dure geneesmiddelen om financiële verliezen te compenseren. Wat mag een mensenleven kosten? Hoe bieden we deze ontwikkelen het hoofd? Kenneth Watson biedt u een unieke inkijk in deze industrie.

Data

31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2017 (5 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Dinsdag, 10.00 – 12.30 uur

Kosten

€ 186,- (incl. BTW)

Inschrijven 

Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!


Woensdag: Kanker, simpel uitgelegd || 1713JR

Kanker is een van de meest onderzochte ziektes. En omdat het geen eenvoudige ziekte is, is er ook geen simpele genezing. Toch wordt er wereldwijd gewerkt aan een nieuwe behandelingen. Deze uitdagingen worden in 6 bijeenkomsten geschetst door toponderzoeker Ed Roos, die jarenlang werkzaam is geweest bij het Antoni van Leeuwenhoek / Nederlands Kanker Instituut. Een unieke manier om op de hoogte te raken van medisch experimenteel toponderzoek.

Data

1, 8, 15, 22, 29 november, 6 december 2017 (6 bijeenkomsten)

Dag en tijd

Woensdag, 13.30 – 16.00 uur

Kosten € 222,- (incl. BTW)    
Inschrijven
Kijk hier voor meer informatie of schrijf u hier direct in!

Save the date: ‘Plakkaat van Verlatinghe, de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring’ – 13 december 2017


Op 13 december 2017 zal in het Nationaal Archief te Den Haag een dag worden georganiseerd rondom het ‘Placcaet van Verlatinge’ onder leiding van prof.dr. Hugo Roos. Tijdens dit vervolg op eerdere bijeenkomsten zal de spreker, dr. Anton van Hooff u meenemen in de geschiedenis van de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring. Hij was als hoofddocent klassieke geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Nijmegen. Hij is lid van het Comité Nederlandse Onafhankelijkheidsdag en het Republikeins Genootschap. Save the date; u ontvangt binnenkort de uitnodiging!


Hovo Studiegids                                             

 

 

 

 

 

 

 

Internet:www.hovorotterdam.nl
e-mail: hovo@remove-this.erasmusacademie.nl
tel:         010 - 4082465

                           

 Hovo Facebook pagina

 
 
 
 
 
 
 

U kunt onze Nieuwsbrief altijd nog even
nalezen op onze Facebook pagina


Disclaimer
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u uw gegevens via deze link verwijderen. Al uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet doorgegeven aan derden.