Hovo Rotterdam

Iedereen vanaf vijftig jaar is welkom bij onze programma’s op academisch niveau. We verzorgen de opleidingen en cursussen in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.      

We hebben een aanbod voor u samengesteld waarin u vast iets vindt dat u interesseert en dat bij u past. De onderwerpen zijn divers, de locaties varieren en de frequentie loopt uiteen van eenmalig tot meermalig. Zo zijn er lezingen en voordrachten, korte programma’s van drie bijeenkomsten waarvan u er bijvoorbeeld meerdere binnen een semester kunt volgen, en langlopende programma’s van tien bijeenkomsten. Tevens bieden we een aantal leergangen aan die meerdere jaren beslaan. Goed om te weten is dat u de college-reeksen die hieronder vallen ook onafhankelijk van elkaar kunt volgen.
Tot slot zijn er enkele externe programma’s en kunt u met Labrys Reizen exclusieve groepsreizen maken die aansluiten bij ons aanbod.

Er zijn programma’s in Rotterdam en Den Haag. Per bijeenkomst rekenen we bijna altijd een pauze van een half uur. De koffie of thee in de pauze is bij de prijs inbegrepen. 

Niet moeilijk, wel op niveau
Voorkennis is vrijwel nergens vereist. Indien dit wel zo is, is dit bij ‘bijzonderheden’ aangegeven. Alle programma’s zijn min of meer op hetzelfde niveau als colleges voor eerstejaars studenten aan de universiteit, met dien verstande dat de docenten rekening houden met uw levenskennis en -ervaring. 

Voor wie is het Hovo-programma bedoeld?
Onze opleidingen zijn bedoeld voor iedereen vanaf vijftig jaar. Waarom die leeftijdsgrens? Omdat is gebleken dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd meer behoefte krijgen aan de verdieping die wij bieden. U ontmoet gelijkgestemden tijdens de cursussen en colleges en bij feestelijke bijeenkomsten zoals de opening van het academisch Hovo-jaar, de Winterlezing en de Zomerlezing.   

Waar?
In Rotterdam vinden alle bijeenkomsten plaats op complex Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. U heeft les in het Van der Goot-gebouw, voorheen het M-gebouw. U kunt iedere keer op de schermen die in de hal hangen aflezen waar u precies in het gebouw les heeft

De Hovo cursussen in Den Haag vinden plaats op het ISS.

Op reis of excursie
Met Labrys Reizen, een erkende reisorganisatie en specialist in exclusieve groepsreizen, kunt u op een reis die aansluit bij een collegereeks of cursus. Daarnaast organiseren we regelmatig excursies om de theorie met de praktijk te illustreren, zoals bij architectuur- en kunstcursussen. Meer informatie staat bij de betreffende programma’s. 

Medewerkers Hovo Rotterdam

 

Ad Hofstede postacademisch onderwijs Erasmus Academie

Drs. A.C.L. (Ad) Hofstede
Directeur Erasmus Academie

Algemene vragen Erasmus Academie

Kamer M6-15
Telefoon +31 10 408 2090
E-mail hofstede@remove-this.erasmusacademie.nl

Mw. W. (Wendy) Jansen  
Opleidingsmanager Hovo Rotterdam

Dagelijkse leiding Hovo. Alle voorkomende vragen over Hovo w.b. management, programma's, inhoud, marketing etc.  

Kamer M6-20
Telefoon +31 10 408 2712
E-mail jansen@erasmusacademie.nl

Klara postacademisch onderwijs Erasmus Academie

Mw. K. (Klara) Jindrova
Coördinator opleidingen Hovo

algemeen, organisatorische vragen (individuele inschrijvingen etc.)

Kamer M6-19
Telefoon +31 10 408 2465
E-mail jindrova@remove-this.erasmusacademie.nl

Mw. Y.M. (Yvonne) Benjamins-van den Broek
Coördinator opleidingen Hovo

algemeen, vragen over betalingen, organisatorische vragen

Kamer M6-19
Telefoon +31 10 4082465
E-mail benjamins@remove-this.erasmusacademie.nl

 

 

Mw. N. (Nawal) Ahimi
Student-assistent Hovo

Inschrijvingen, informatie, ondersteuning bij cursussen en op het bureau.

Kamer M6-19
Telefoon +31 10 4082465
E-mail ahimi@erasmusacademie.nl