Executive Program Conscious Business

Ondernemen met bewustzijn

Onze wereld en economie hebben enorme veranderingen doorgemaakt. Denk aan de financiële crises, grondstoffenonzekerheid tot een wereldwijde pandemie en de dringende problemen volgend op klimaatverandering. Het is geen verrassing dat bedrijven, net als mensen, zich moeten en willen aanpassen. Duurzaamheid en wendbaarheid is niet langer iets waar ondernemers, directeuren en eindverantwoordelijk managers periodiek bij stil kunnen staan... Het moet centraal staan in hun organisatie. Voortbestaan en toekomstperspectief vraagt vernieuwing van kennis en handelen met ruimte voor álle stakeholders. Aanvullend op uw jarenlange ervaring in een minder duurzame wereld biedt het Executive Program Conscious Business actuele kennis en handvaten om uw organisatie te transformeren. Het Executive Program Conscious Business ondersteunt het runnen van een bedrijf in een tijdperk van verandering.

Waarom is het Executive Program Conscious Business interessant?

Bedrijven willen bijdragen aan de samenleving. Juist bedrijven kunnen een force for good zijn. Om hieraan optimaal vorm te geven is actuele kennis en het mobiliseren van álle krachten binnen én buiten het bedrijf van kardinaal belang. Dit vraagt ondernemen met bewustzijn!

Het Executive Program Conscious Business gaat in op:

 • Een hoger en gemeenschappelijk doel, de purpose
 • Actuele kennis over leiderschap, kennis die positieve verandering bekrachtigd
 • Diepgaande inzichten in organisatiecultuur
 • Stakeholderinclusie
 • Hoe transformatie processen manifest te maken

Het Executive Program Conscious Business biedt:

 • Een bootcamp en een deepdive | iedere module is 2 dagen van samen 8 blokken
 • Kennis uit 6 Europese universiteiten en business schools
 • Kennis & informatie op basis van good practices
 • Interactie peers | leren met en van elkaar
 • (Inter)Nationale docenten en thought leaders
 • Een besloten setting met maximaal 16 deelnemers

Voor wie is het Executive Program Conscious Business?

Het Executive Program Conscious Business is specifiek bedoeld voor ondernemers, directeuren en eindverantwoordelijk managers van bedrijven, waaronder familiebedrijven. Managers op andere niveaus evenals (organisatie-) adviseurs verwijzen we graag naar ander aanbod van Impact Centre Erasmus via de website of stel uw vraag via mail aan impactcentre@eur.nl.

De Bootcamp van het Executive Program Conscious Business wordt voor het eerst in 2023 in Nederland aangeboden, de Deepdive volgt in 2024. Ook in andere landen wordt vanaf 2024 de Bootcamp van het Executive Program Conscious Business aangeboden. In Nederland is het Executive Program Conscious Business gedeeltelijk in de Nederlandse en Engelse taal, dit vanwege de gedeeltelijk internationale sprekers en docenten.

"Inspirerend, food for thought, de start van..." Marie-Anne Bastianen, lid Raad van Commissarissen Tilburg-Bastianen Groep (TB)

“Na de bewustwording volgt het leiderschap om het ook in je organisatie te borgen.” Frank Binnekamp, algemeen directeur N.V. Juva.

 "Verrassend onthutsend." Ewald Smits, journalist, media-ondernemer en co-founder MT MediaGroep BV

"Een van de gaafste en impactvolste opleidingen die ik in mijn loopbaan heb mogen doen!" Hans Huiszoon, CFO/partner Greyt en ketenmanager zakelijk Nationaal Warmtefonds

Alumni aan het woord 

Wie kan u beter een indruk geven van het Executive Program Conscious Business dan de deelnemers zelf? 

 • Lies Goezinne, managing director Holland & Barret:

  “Het Executive Program Conscious Business bevat veel interessante informatie en het plaatst diverse onderwerpen in een bredere context, zoals de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. De presentaties waren waardevol evenals de discussies met peers uit verschillende industrieën."

 • Emile Croin, directeur Anexo B.V.:

  “Het brede programma heeft ons beter inzicht gegeven hoe we “do good” verder kunnen uitbouwen in onze organisatie voorbij de verplichte zaken als CSRD. Vooral het belang van het betrekken van de gehele organisatie en hoe dit te doen sprak erg aan. Het werd goed duidelijk gemaakt dat het nu aan bedrijven is om het verschil te maken in het creëren van een duurzamere en eerlijke wereld. Wij pakken graag de handschoen verder op.”

Testimonials alumni

Praktische informatie 

Data Bootcamp13 en 14 november 2024
Locatie BootcampIn/nabij Rotterdam
Data Deepdive14 en 15 mei 2025
Locatie Deepdive Nabij natuur, elders in Nederland
InvesteringInvestering: Euro 2.395,= per module. De investering is vrijgesteld van BTW en is inclusief literatuuroverzicht, consumpties en lunch. Ook het diner is inbegrepen. Overnachten wordt als additionele mogelijkheid aangeboden, hiervoor zijn de kosten voor eigen rekening.

 

Deelname

U kunt kiezen voor deelname aan het totaal of per module. Zowel de Bootcamp als de Deepdive kunnen seperaat gevolgd worden. U kunt uw interesse kenbaar maken op het aanmeldformulier.

Via het aanmeldformulier kunt u aangeven dat u graag wil deelnemen. Ook kunt u op dit formulier vragen stellen. We nemen contact met u op voor het plannen van een intakegesprek met de programma organisatie van het Impact Centre Erasmus.

Het intakegesprek is bedoeld als:

 1. Peer Check-in. De peer check-in is bedoeld om te bepalen of uw rol in het bedrijf u de gelegenheid geeft optimaal gebruik te kunnen maken van de inzichten uit het Executive Program Conscious Business.
 2. Profiel Check-in. We krijgen graag vooraf meer inzicht in het profiel van uw bedrijf.

Nieuws & Achtergrond

Download nu onze whitepaper "Conscious Business: Maximaliseer jouw impact als CEO of ondernemer!" en ontdek hoe je verder kunt gaan dan alleen rapporteren over ESG en voldoen aan richtlijnen. Krijg inzicht in wat Conscious Business inhoudt en ontdek inspirerende voorbeelden van bedrijven die het in praktijk brengen.

Download hier

Waarom bedrijven als Verstegen Spices & Sauces bewust kiezen voor stakeholder-inclusie

Ontdek in dit artikel, in samenwerking met MT/Sprout, hoe het betrekken van al je stakeholders bij de koers van je bedrijf een cruciale factor is voor duurzame groei, volgens marktleiders.

Complexe vraagstukken los je op met een impact-ecosysteem (en dat is goed voor je reputatie)

Lees het artikel in samenwerking met MT/Sprout - Grote, complexe en dus vaak maatschappelijke vraagstukken kun je maar beter samen oplossen, bijvoorbeeld via een impact-ecosysteem. Bedrijven, burgers en overheid werken in zo'n systeem dynamisch aan een oplossing.

Karen Maas Expert View - Conscious Business

Contact en vragen

E-mailadres
impactcentre@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen