Corona protocol

Op deze pagina leest u meer over de corona maatregelen die Impact Centre Erasmus heeft genomen. Impact Centre Erasmus volgt te allen tijde de richtlijnen van de overheid, RIVM en de Erasmus Universiteit.

Impact Centre Erasmus heeft besloten het onderwijs vanaf medio december 2020 alleen nog online aan te bieden. In de geest van de boodschap van de minister president van oktober 2020 is dit een verantwoorde manier om onze opleidingen door te zetten. Wij werken met kleine groepen en doen onze uiterste best de interactie binnen de groep en met de docent zo hoog mogelijk te houden. Voor 2021 kijken wij per maand wat er mogelijk is. Uiteraard worden de collegedagen alleen fysiek aangeboden wanneer dit veilig en verantwoord is, de richtlijnen van het RIVM zijn voor Impact Centre Erasmus altijd leidend. Eerder hebben we de colleges wel fysiek aangeboden, hetgeen geheel volgens de richtlijnen is verlopen en als positief is ervaren. Wij wachten verdere berichtgeving van de rijksoverheid af en handelen en communiceren dien conform.

Algemeen

Impact Centre Erasmus medewerkers werken zoveel mogelijk thuis om de bezetting op kantoor te kunnen reguleren. Medewerkers zijn het beste via email bereikbaar, hiervoor kunt u de persoonlijke mailboxen gebruiken of de algemene mailbox impactcentre@eur.nl of voor het Executive Program CSR csr@ese.eur.nl. Als u uw telefoonnummer vermeldt, dan kunnen we ook telefonisch met u contact opnemen. Voor langere besprekingen of waar het fijn is elkaar te zien, worden videogesprekken gehouden, voornamelijk via Zoom of Teams.

Op locatie

Let op! Op het moment vinden de colleges allen online plaats! 

Alle zalen op de Erasmus Universiteit zijn wegens de coronacrisis gereserveerd voor regulier onderwijs. Hierdoor moeten wij indien we fysiek onderwijs aanbieden uitwijken naar een alternatieve locatie. Indien de colleges weer fysiek gegeven worden dan maken wij gebruik van:

  • Executive Program CSR: Room Mate Hotel Bruno te Rotterdam.

Alle locaties bieden genoeg ruimte om 1,5 meter afstand tussen de deelnemers te waarborgen. Alle locaties beschikken over goede ventilatie, met ramen die open kunnen en een buitenruimte. Er is verder rekening gehouden met looproutes en maximale liftcapaciteit. De locaties worden zeer regelmatig schoongemaakt. In geval van een lunch of borrel wordt ook ten alle tijden rekening gehouden met de richtlijnen. Zo wordt de lunch in een individuele box verstrekt door Room Mate Hotel, dieet- en/of leefstijlwensen horen we derhalve graag vooraf. 

Overige maatregelen

  • Op de collegedagen hanteren wij vaste plekken met onderling 1,5 meter afstand. Dit betekent dat de plek waar u aan het begin van het college gaat zitten, de rest van de dag uw plek blijft.
  • Ook tijdens de pauzes en borrels vragen wij u 1,5 meter afstand te houden van de andere deelnemers. Borrels zullen op aangepaste manier worden aangeboden aangezien wij rekening moeten houden met vaste zitplaatsen. 
  • Antibacteriële hand-gel en herbruikbare mondkapjes worden verzorgd door Impact Centre Erasmus. U bent niet verplicht een mondkapje te dragen, zo geven we iedereen proactief zelf de ruimte om een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje (ook al doet niet iedereen dit) kan mensen comfort bieden en bewust maken dat we niet onder 'normale' omstandigheden samenzijn en 1,5 meter afstand houden vooralsnog noodzakelijk blijft. 
  • In het geval van ziekte of klachten blijft u thuis. U kunt het college dan volgen via livestream. Mocht dit in uw situatie niet mogelijk zijn overleggen we een alternatief met u.

Deze pagina houden wij constant up-to-date met de meest recente aanbevelingen en maatregelen, ook vanuit de locaties. Houdt deze pagina daarom goed in de gaten en check deze kort voor de bijeenkomst of de college dag nogmaals.