Corona protocol

Op deze pagina leest u meer over de corona maatregelen die Impact Centre Erasmus heeft genomen. Impact Centre Erasmus volgt te allen tijde de richtlijnen van de overheid, RIVM en de Erasmus Universiteit.

Uitgaande van de huidige ontwikkelingen en berichtgeving vanuit de overheid worden alle opleidingen, masterclasses en events vanaf september live gehouden. Uiteraard worden de collegedagen alleen fysiek aangeboden wanneer dit veilig en verantwoord is, de richtlijnen van het RIVM zijn voor Impact Centre Erasmus altijd leidend. Ook vorig jaar hebben we de colleges toen dit was toegestaan fysiek aangeboden, hetgeen geheel volgens de richtlijnen is verlopen en als positief is ervaren. Wij houden de berichtgeving van de rijksoverheid in de gaten en handelen en communiceren dien conform.

Algemeen

Impact Centre Erasmus medewerkers werken 'thuis tenzij...' om de bezetting op kantoor te reguleren. Ook is gebleken dat thuiswerk heeft bijgedragen aan werkgeluk. Medewerkers zijn het beste via email bereikbaar, hiervoor kunt u de persoonlijke mailboxen gebruiken of de algemene mailbox impactcentre@eur.nl of voor het Executive Program CSR csr@ese.eur.nl. Als u uw telefoonnummer vermeldt, dan kunnen we ook telefonisch met u contact opnemen. Voor langere besprekingen of waar het fijn is elkaar te zien, worden videogesprekken gehouden, voornamelijk via Zoom of Teams.

Op locatie

Alle zalen op de Erasmus Universiteit zijn vooralsnog gereserveerd voor regulier onderwijs. Op de campus is vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs niet noodzakelijk. Voor externe locaties gelden andere regels. We wijken voor fysiek onderwijs vooralsnog uit naar alternatieve, horeca, locaties. Wij maken ondermeer gebruik van de volgende locaties:

 • Executive Program CSR: Room Mate Hotel Bruno te Rotterdam.
 • Divers aanbod onderwijs & ontwikkeling: Novotel Brainpark te Rotterdam

Voor locaties buiten de campus geldt geen vrijstelling van het coronatoegangsbewijs. De locaties waar onze opleidingen en trainingen gegeven worden, moeten van de overheid vanaf 25 september vragen om een geldig coronatoegangsbewijs. Toegang tot evenementen- en horeca locaties is vanaf die datum alleen mogelijk als deelnemers bij de ingang een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via 'testen voor toegang' kunnen tonen via de CoronaCheck-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Heeft u geen beschikking over deze app, dan kunt u een papieren versie van de QR code aanvragen via de daarvoor bestemde kanalen van de overheid.

Alle locaties bieden genoeg ruimte om 1,5 meter afstand tussen de deelnemers te waarborgen, zodra of zolang dit (weer) noodzakelijk is. Bij de selectie van locaties wordt gekeken naar ventilatie, ramen en beschikbare buitenruimte. De soort activiteit is mede bepalend voor de keuze van een locatie. Er is verder rekening gehouden met looproutes en maximale liftcapaciteit. De locaties worden zeer regelmatig schoongemaakt. In geval van een lunch of borrel wordt ook ten alle tijden rekening gehouden met de richtlijnen. Dieet- en/of leefstijlwensen horen we graag vooraf. Op het moment zelf kunnen de locaties niet altijd tegemoet komen aan dieet- of leefstijlwensen.

Overige maatregelen

 • Indien het (weer) noodzakelijk is om de 1,5 meter regel te hanteren dan:
  •  is voorzien in vaste plekken met onderling 1,5 meter afstand. Dit betekent dat de plek waar u aan het begin van het college of event gaat zitten, de rest van de dag uw plek blijft.
  • Ook tijdens de pauzes en borrels vragen wij u 1,5 meter afstand te houden van de andere deelnemers. Borrels zullen op aangepaste manier worden aangeboden aangezien wij rekening moeten houden met vaste zitplaatsen.
 • Het dragen van een mondkapje of het hanteren van (vrijwillige) 1,5 meter afstand kan mensen comfort bieden. Wij respecteren te allen tijde de keuzes van individuen in deze en verzoeken ook andere deelnemers ruitme te laten voor andere dan de eigen keuzes.
 • In het geval van ziekte of klachten blijft u thuis. U kunt het college dan volgen via livestream. Wij horen dit graag uiterlijk de avond voorafgaand aan het betreffende college of event via mail. 

Deze pagina houden wij constant up-to-date met de meest recente aanbevelingen en maatregelen, ook vanuit de locaties. Houdt deze pagina daarom goed in de gaten en check deze kort voor de bijeenkomst of de college dag nogmaals.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen