Corona protocol

Op deze pagina leest u meer over de corona maatregelen die Impact Centre Erasmus heeft genomen. Impact Centre Erasmus volgt te allen tijde de richtlijnen van de overheid, RIVM en de Erasmus Universiteit.

Na overweging van verschillende ervaringen en meningen heeft Impact Centre Erasmus besloten onderwijs fysiek te blijven aanbieden. Dit is mogelijk omdat wij met kleine groepen werken. Het verhoogt de interactie binnen de groep en met de docent aanzienlijk en levert daardoor toegevoegde waarde. Uiteraard gaan de collegedagen alleen fysiek door wanneer dit veilig en verantwoord kan, de richtlijnen van het RIVM zijn voor Impact Centre Erasmus altijd leidend. Indien u klachten heeft, wordt u conform deze richtlijnen verzocht thuis te blijven.

Algemeen

Impact Centre Erasmus medewerkers werken zoveel mogelijk thuis om de bezetting op kantoor te kunnen reguleren. Medewerkers zijn het beste via email bereikbaar, hiervoor kunt u de persoonlijke mailboxen gebruiken of de algemene mailbox impactcentre@eur.nl of voor het Executive Program CSR csr@ese.eur.nl. Als u uw telefoonnummer vermeldt, dan kunnen we ook telefonisch met u contact opnemen. Voor langere besprekingen of waar het fijn is elkaar te zien, worden videogesprekken gehouden, voornamelijk via Zoom of Teams.

Op locatie

Alle zalen op de Erasmus Universiteit zijn wegens de coronacrisis gereserveerd voor regulier onderwijs. Hierdoor moeten wij uitwijken naar een alternatieve locatie. Hier volgen de locaties voor diverse bijeenkomsten:

  • Diploma uitreiking Executive Program CSR 4 september 2020: Room Mate Hotel Bruno te Rotterdam.
  • Executive Program CSR: Room Mate Hotel Bruno te Rotterdam.
  • Impact in One Day: Novotel Brainpark te Rotterdam.
  • Outcomes Academy: Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder.

Alle locaties bieden genoeg ruimte om 1,5 meter afstand tussen de deelnemers te waarborgen. Alle locaties beschikken over goede ventilatie, met ramen die open kunnen en een buitenruimte. Er is verder rekening gehouden met looproutes en maximale liftcapaciteit. De locaties worden zeer regelmatig schoongemaakt. In geval van een lunch of borrel wordt ook ten alle tijden rekening gehouden met de richtlijnen. Zo wordt de lunch in een individuele box verstrekt door Room Mate Hotel, dieet- en/of leefstijlwensen horen we derhalve graag vooraf. Novotel Brainpark Rotterdam biedt op aangepaste wijze een lunchbuffet aan via individuele verpakkingen en ondersteuning personeel. Voor aanvullende informatie over de Ernst Sillem Hoeve en Novotel Brainpark verwijzen wij u door naar de documenten onder aan deze pagina. 

Livestream

Op het moment kijken wij naar de opties om naast fysiek onderwijs ook een livestream aan te bieden die door de deelnemers vanuit huis gevolgd kan worden. Zo kunnen deelnemers die zelf vanwege klachten of onderliggend lijden (conform de richtlijnen) niet fysiek aanwezig kunnen zijn of dit nadrukkelijk niet mogen toch de colleges op afstand volgen. U wordt verzocht zo spoedig mogelijk te laten weten of u gebruik wil maken van de livestream zodat we toegang kunnen regelen en verspilling op de locatie kunnen vermijden (bijvoorbeeld te veel lunches)Zodra hier meer over bekend is zal dat op deze pagina en via de mail gecommuniceerd worden met de deelnemers.

Overige maatregelen

  • Op de collegedagen hanteren wij vaste plekken met onderling 1,5 meter afstand. Dit betekent dat de plek waar u aan het begin van het college gaat zitten, de rest van de dag uw plek blijft.
  • Ook tijdens de pauzes en borrels vragen wij u 1,5 meter afstand te houden van de andere deelnemers. Borrels zullen op aangepaste manier worden aangeboden aangezien wij rekening moeten houden met vaste zitplaatsen. 
  • Antibacteriële hand-gel en herbruikbare mondkapjes worden verzorgd door Impact Centre Erasmus. U bent niet verplicht een mondkapje te dragen, zo geven we iedereen proactief zelf de ruimte om een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje (ook al doet niet iedereen dit) kan mensen comfort bieden en bewust maken dat we niet onder 'normale' omstandigheden samenzijn en 1,5 meter afstand houden vooralsnog noodzakelijk blijft. 
  • In het geval van ziekte of klachten blijft u thuis. U kunt het college dan volgen via livestream. Mocht dit in uw situatie niet mogelijk zijn overleggen we een alternatief met u.

Deze pagina houden wij constant up-to-date met de meest recente aanbevelingen en maatregelen, ook vanuit de locaties. Houdt deze pagina daarom goed in de gaten en check deze kort voor de bijeenkomst of de college dag nogmaals.