Alles over de Corporate Impact Index 2021

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd, een ranking van ondernemingen met de grootste maatschappelijke impact. Alliander zet opnieuw de toon en staat voor het tweede jaar op rij op nummer één. De Corporate Impact Index staat onder leiding van Karen Maas en is de enige onafhankelijke index in Nederland die impact leiderschap beoordeelt. Lees hier alles over de Corporate Impact Index 2021.  

Alliander: sterspeler maatschappelijke winst

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is de Mgmt. Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. Alliander zet opnieuw de toon als het gaat om ondernemen met oog voor haar maatschappelijke impact. De netwerkbeheerder is voor het tweede jaar op rij de nummer één. Lees de volledige analyse van de Corporate Impact Index 2021 hier. 

David Knibbe over maatschappelijke impact in de kern van het bedrijf (Nederlands)

David Knibbe in gesprek met Karen Maas. Als grote financiële dienstverlener kan NN Group een fors maatschappelijk verschil maken, aldus topman David Knibbe. In augustus 2021 kwam het concern nog in het nieuws met het gelijktrekken van alle verlofvormen voor ouder en kind, maar er gebeurt meer. ‘Als je stuurt op de niet-financiële resultaten volgen de financiële resultaten vanzelf. 

David Knibbe (NN Group) on Societal Impact at the Core of a Company

David Knibbe in conversation with Karen Maas. As a major financial service provider, NN Group can make a significant societal difference, according to CEO David Knibbe. The Group’s equalization of all forms of childcare and parental leave made the news recently, but more is happening. ‘If you focus on non-financial results, the financial results will follow automatically.’ 

Terugblik Corporate Impact Index 2020

Speciale uitgave Management Scope in samenwerking met Impact Centre Erasmus

De speciale editie van Management Scope staat compleet in het teken van impact leadership en de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII). Voor deze special en de MSCII is samengewerkt met Impact Centre Erasmus (wetenschappelijk verantwoordelijk).

De evolutie van de Management Scope Corporate Impact Index

Omdat maatschappelijke impact aan constante verandering onderhevig is, is de methodiek van de Management Scope Corporate Impact Index voor voor de editie 2020 verder verfijnd. De pijlers goed bestuur, relatie met de buitenwereld, duurzaamheid, financiële gezondheid en goed werkgeverschap zijn op onderdelen van nieuwe metrics voorzien.

Alliander: nutsbedrijf met enorm verantwoordelijkheidsgevoel

Vandaag is voor het vierde opeenvolgende jaar de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. Lijstaanvoerder van dit jaar is Alliander.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen