Onderzoeksrapporten

 • MKB Nederland Onderzoek
  Onderzoek naar de maatschappelijke waarde van ondernemers uitgevoerd door Impact Centre Erasmus in het opdracht van MKB-Nederland. Het is tot stand gekomen op basis van literatuurstudies, gesprekken met experts, een enquête onder bijna 550 ondernemers en 11 casestudies met ondernemers. 

  Download hier het rapport 'De Maatschappelijke Waarde van Ondernemers'

 • Onderzoeksproject PRIME

  PRIME Onderzoek
  In samenwerking met PUM Netherlands senior experts (PUM), het Centrum tot Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI), LEI Wageningen UR (LEI) en de Erasmus School of Economics (ESE) is het onderzoeksproject PRIME geïnitieerd. PRIME staat voor ‘Pioneering Real-time Impact Monitoring and Evaluation in small and medium sized enterprises’ en zal vijf jaar lopen. Het onderzoek beoogt een efficiëntere aanpak en een verbeterde evaluatiemethodiek voor organisaties die zich bezig houden met het stimuleren van de private sector in ontwikkelingslanden.

  Download hier het CBI rapport en het PUM impact rapport.

 • ASN Leefbaar Loon Onderzoek
  Gezamenlijke onderzoek van Impact Centre Erasmus en ASN Bank over sociale-impactmeting. Wat is
  het en hoe doe je het? Het rapport geeft hierop een visie. Tevens biedt het praktische handvatten voor iedereen die meer wil leren over sociale-impactmeting. Het rapport is geschreven op basis van de casus van ASN Bank: leefbaar loon in de kledingindustrie.

  Download hier het rapport 'Kledingbedrijven en leefbaar loon - Duurzaam beleggen en sociale impactmeting: de casus van ASN-bank'.  

 • Nationaal Crowdfunding Onderzoek
  Onderzoek door CrowdfundingHub, Impact Centre Erasmus, Sustainable Finance Lab (Universiteit Utrecht) en Hogeschool van Amsterdam over crowdfunding. Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek wordt sinds 2013 uitgevoerd en er zijn een aantal interessante trends zichtbaar sinds die tijd. Zo blijkt dat het aantal keer dat personen bijdragen aan crowdfunding projecten explosief is gestegen. 

  Download hier het rapport van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek 2016.