Outcomes Academy

De opleiding om maatschappelijke vraagstukken op een vernieuwende en resultaatgerichte manier op te lossen

Hoe kun je sterker sturen op maatschappelijk resultaat? Kan dit met behulp van financieringsmodellen? En hoe kun je slimmer samenwerken in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken?

Jaarlijks besteden overheden, zowel nationaal als lokaal, miljarden euro’s om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Lang niet in alle gevallen is het bekend hoe effectief de besteding van deze middelen is. Is inzichtelijk of de vooraf gestelde doelen worden bereikt? Data maken het mogelijk om te sturen op resultaat en impact. Niet alleen achteraf beoordelen wat de effecten zijn van een interventie, maar óók gedurende de looptijd van het programma de interventie monitoren en verbeteren.

Door nieuwe financieringsmodellen en samenwerkingen kan hierop gestuurd worden. Bijvoorbeeld door als overheid, verzekeraar of filantroop te betalen voor de geleverde resultaten in plaats van voor geleverde inspanningen. Dit wordt resultaatfinanciering genoemd. Resultaatfinanciering beoogt optimaal resultaat voor de beoogde doelgroep en een efficiëntere besteding van middelen. Een voorbeeld van resultaatfinanciering is de Social impact Bond.

Outcomes Academy

Outcomes Academy data & kosten

Data4 en 5 november 2020*
Investering€ 1950,- vrijgesteld van BTW (inclusief overnachting)**
LocatieErnst Sillem Hoeve te Den Dolder ***
TaalNederlands/ Engels
Vormkennisintensief/ interactief/ case gericht

* Data onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom het coronavirus. De regels van het RIVM rondom het coronavirus worden te allen tijde gevolgd. 

**Voor Outcomes Academy hebben we gekozen voor een programma inclusief overnachting met een (informeel) avondprogramma om deelnemers ruim te gelegenheid te geven elkaar beter te leren kennen en te netwerken. De markt voor resultaatfinanciering is nog beperkt van omvang en daarmee besloten. Informeel van gedachten wisselen - als verder te vormen koplopersgroep - heeft een directe meerwaarde. Mocht u daarentegen toch besluiten geen gebruik te maken van de geboden overnachting, dan heeft dit geen gevolgen voor de prijs van het programma. Wel vragen we u aan te geven of u gebruik maakt van het aanbod van een hotelkamer.

***Voor meer informatie over de coronamaatregelen op locatie verwijzen wij u door naar deze pagina

De Outcomes Academy biedt u:

 • handvaten om te sturen op maatschappelijke resultaten en impact;
 • inzicht in verschillende vormen van resultaatfinanciering;
 • (internationale) casuïstiek uitgelegd door social finance experts van onder meer Oxford University, Social Finance UK en Social Finance NL;
 • inzichten uit de wetenschap en praktijk;
 • een uitbreiding van uw netwerk met professionals die zich richten op het sturen op resultaat en impact.

Doelgroep

Outcomes Academy is speciaal ontwikkeld voor twee doelgroepen:

 1. beleidsbepalers binnen de overheid: ministeries, provincies en gemeenten;
 2. partijen die hun financiële middelen aanwenden voor maatschappelijke uitdagingen zoals (zorg)verzekeraars, fondsen en filantropen

Er wordt van deelnemers verwacht dat zij in de positie zijn – of binnen afzienbare tijd komen - om een project en/of programma te kunnen leiden. Dit is onafhankelijk van hun functietitel of CV, maar betekent wel dat zij de daadkracht en ondersteuning van hun organisatie hebben of gaan verkrijgen om een innovatief traject te leiden.

Het programma heeft een academisch niveau waarin theorie en praktijk worden besproken, interactief wordt gewerkt aan concrete praktijkgevallen en de deelnemers aan de slag gaan met hun eigen casus. De diversiteit van de sprekers en interactiviteit van het programma staan garant voor bijzondere invalshoeken en kritische bespiegelingen.
 

Sprekers

 •  

  Prof. dr. Karen Maas 
  Hoogleraar Accounting & Sustainability, academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE). Karen doet al jaren onderzoek naar impactdenken, -meten en sturen voor en met bedrijven, overheid, impact investeerders en NGO’s. 

 •  

  Ruben Koekoek
  Managing Director & Co-founder van Social Finance NL. Social Finance NL lost maatschappelijke uitdagingen duurzaam en effectief op. Daarbij werken ze samen met overheden, sociaal ondernemers en (impact)investeerders.

 •  

  Carly Relou
  Onderzoeker bij Impact Centre Erasmus. Ze adviseert bedrijven, non-profitorganisaties en overheden over het uitvoeren van impactmetingen en het conceptualiseren van de impact die deze organisaties maken. 

 •  

  Andreea Anastasiu
  Engagement officer Government Outcomes Lab van Oxford University. Andreea werkt aan de bevordering van kennis en inzet van impact bonds en andere outcomes-georiënteerde dienstverleningsmodellen.


 • Daniel Miodovnik 
  Director bij Social Finance UK. Hij geeft daar leiding aan de Digital Labs. Zij ondersteunen overheden om op basis van big data betere, gepersonaliseerde diensten aan te bieden voor hun kwetsbaarste inwoners. Hiervoor is hij opgenomen in de Forbes30 under 30 in 2018.

Fireside guests


 • Nynke Struik
  Nynke is als programmamanager sociaal ondernemen bij de Rabo Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank. Zij financieren in sociaal ondernemers en participeren in een aantal SIB’s.


 • Eric Buckens
  Eric is directeur bij het ABN Amro Social Impact Fonds (AASIF). Met het fonds is de bank niet alleen actief in de innovatieve social impact markt, maar levert het ook een actieve bijdrage aan de ontwikkeling daarvan.   


 • Jasper Snoek
  Jasper is impact investeerder en directeur bij Fair Capital Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring in de financiering van bedrijven en organisaties en was tot vorig jaar financieel directeur bij Stichting Doen. 


 • Het Executive Program Outcomes Academy is een co-productie van Impact Centre Erasmus en Social Finance NL.

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact met ons opnemen via impactcentre@eur.nl.

Aanmelding Outcomes Academy

Ja, ik meld mij aan