Outcomes Academy

De opleiding om maatschappelijke vraagstukken op een vernieuwende en resultaatgerichte manier op te lossen

Hoe kun je sterker sturen op maatschappelijk resultaat? Kan dit met behulp van financieringsmodellen? En hoe kun je slimmer samenwerken in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken?

Jaarlijks besteden overheden, zowel nationaal als lokaal, miljarden euro’s om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Lang niet in alle gevallen is het bekend hoe effectief de besteding van deze middelen is. Is inzichtelijk of de vooraf gestelde doelen worden bereikt? Data maken het mogelijk om te sturen op resultaat en impact. Niet alleen achteraf beoordelen wat de effecten zijn van een interventie, maar óók gedurende de looptijd van het programma de interventie monitoren en verbeteren.

Door nieuwe financieringsmodellen en samenwerkingen kan hierop gestuurd worden. Bijvoorbeeld door als overheid, verzekeraar of filantroop te betalen voor de geleverde resultaten in plaats van voor geleverde prestaties. Dit wordt resultaatfinanciering genoemd. Resultaatfinanciering beoogt optimaal resultaat voor de beoogde doelgroep en een efficiëntere besteding van middelen. Een voorbeeld van resultaatfinanciering is de Social impact Bond.

Outcomes Academy

De Outcomes Academy biedt u:

 • handvaten om te sturen op maatschappelijke resultaten en impact;
 • inzicht in verschillende vormen van resultaatfinanciering;
 • (internationale) casuïstiek uitgelegd door social finance experts van onder meer Oxford University, Social Finance UK en Social Finance NL;
 • inzichten uit de wetenschap en praktijk;
 • een uitbreiding van uw netwerk met professionals die zich richten op het sturen op resultaat en impact.

Doelgroep

Outcomes Academy is speciaal ontwikkeld voor twee doelgroepen:

 1. beleidsbepalers binnen de overheid: ministeries, provincies en gemeenten;
 2. partijen die hun financiële middelen aanwenden voor maatschappelijke uitdagingen zoals (zorg)verzekeraars, fondsen en filantropen

Er wordt van deelnemers verwacht dat zij in de positie zijn – of binnen afzienbare tijd komen - om een project en/of programma te kunnen leiden. Dit is onafhankelijk van hun functietitel of CV, maar betekent wel dat zij de daadkracht en ondersteuning van hun organisatie hebben of gaan verkrijgen om een innovatief traject te leiden.

Het programma heeft een academisch niveau waarin theorie en praktijk worden besproken, interactief wordt gewerkt aan concrete praktijkgevallen en de deelnemers aan de slag gaan met hun eigen casus. De diversiteit van de sprekers en interactiviteit van het programma staan garant voor bijzondere invalshoeken en kritische bespiegelingen.
 

Sprekers

 •  

  Prof. dr. Karen Maas 
  Hoogleraar Accounting & Sustainability, academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE). Karen doet al jaren onderzoek naar impactdenken, -meten en sturen voor en met bedrijven, overheid, impact investeerders en NGO’s. 

 •  

  Ruben Koekoek
  Managing Director & Co-founder van Social Finance NL. Social Finance NL lost maatschappelijke uitdagingen duurzaam en effectief op. Daarbij werken ze samen met overheden, sociaal ondernemers en (impact)investeerders.

 •  

  Carly Relou
  Onderzoeker bij Impact Centre Erasmus. Ze adviseert bedrijven, non-profitorganisaties en overheden over het uitvoeren van impactmetingen en het conceptualiseren van de impact die deze organisaties maken. 

 •  

  Andreea Anastasiu
  Engagement officer Government Outcomes Lab van Oxford University. Andreea werkt aan de bevordering van kennis en inzet van impact bonds en andere outcomes-georiënteerde dienstverleningsmodellen.


 • Daniel Miodovnik 
  Director bij Social Finance UK. Hij geeft daar leiding aan de Digital Labs. Zij ondersteunen overheden om op basis van big data betere, gepersonaliseerde diensten aan te bieden voor hun kwetsbaarste inwoners. Hiervoor is hij opgenomen in de Forbes30 under 30 in 2018.


 • Hans Spekman
  Hans is voorzitter van het Jeugdeducatiefonds. Hiervoor is hij wethouder, Tweede Kamerlid en voorzitter van de PvdA geweest. Hij zal ons meenemen in de maatschappelijke uitdagingen van dit moment.


 • Tjalling de Vries
  Tjalling is teamleider Beleidsteam Jeugdzorg bij de gemeente Amsterdam en heeft ruime ervaring met het gebruik van resultaatfinanciering vanuit overheden.

Fireside guests


 • Nynke Struik
  Nynke is als programmamanager sociaal ondernemen bij de Rabo Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank. Zij financieren in sociaal ondernemers en participeren in een aantal SIB’s.


 • Eric Buckens
  Eric is directeur bij het ABN Amro Social Impact Fonds (AASIF). Met het fonds is de bank niet alleen actief in de innovatieve social impact markt, maar levert het ook een actieve bijdrage aan de ontwikkeling daarvan.   


 • Jasper Snoek
  Jasper is impact investeerder en directeur bij Fair Capital Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring in de financiering van bedrijven en organisaties en was tot vorig jaar financieel directeur bij Stichting Doen. 

Outcomes Academy data & kosten

Data 10, 11 en 25 juni 2020
Investering€ 3.495,- vrijgesteld van BTW (inclusief overnachting)
LocatieErnst Sillem Hoeve te Den Dolder (10 en 11 juni 2020)
Op locatie bij Social Finance NL te Amsterdam (25 juni 2020)
TaalNederlands/ Engels
Vormkennisintensief/ interactief/ case gericht

 • Het Executive Program Outcomes Academy is een co-productie van Impact Centre Erasmus en Social Finance NL.

Informatie als amuse

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Impact Centre Erasmus program manager Cindy Breaux via impactcentre@eur.nl.

Aanmelding Outcomes Academy

Ja, ik meld mij aan

Brochure Outcomes Academy

Downloaden