Outcomes Academy

Hoe kun je sterker sturen op maatschappelijk resultaat? Kan dit met behulp van financieringsmodellen? En hoe kun je slimmer samenwerken in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken?

Jaarlijks besteden we miljarden euro’s om maatschappelijke vraagstukken rondom participatie, werk, zorg, veiligheid en duurzaamheid op te lossen. Een veelvoud aan partijen is hierbij betrokken. Maar de gebruikelijke aanpak van controle op doelmatigheid van uitgaven of alleen een evaluatie achteraf is vaak ontoereikend. Om echt impact te hebben op de levens van mensen, moeten we meer weten over hoe effectief de besteding van deze middelen is en of de samenwerkingsconstructies het behalen van optimale resultaten faciliteert. De Outcomes Academy biedt jou de kennis en praktische tools om jouw organisatie te helpen meer te sturen op resultaten.

Outcomes Academy

Wat levert het je op?

Data maken het mogelijk om te sturen op resultaat en impact. Door nieuwe financieringsmodellen en samenwerkingen kan hierop gestuurd worden. Bijvoorbeeld door als overheid, verzekeraar of filantroop te betalen voor de geleverde resultaten in plaats van voor geleverde inspanningen. Dit wordt resultaatfinanciering genoemd. Resultaatfinanciering beoogt optimaal resultaat voor de beoogde doelgroep en een efficiëntere besteding van middelen. Een voorbeeld van resultaatfinanciering is de Social Impact Bond.

In Nederland is deze denk- en werkwijze nog nieuw en relatief onbekend. Het biedt mogelijkheden, maar vraagt ook om expertise en daadkracht van betrokkenen. Via de tweedaagse opleiding stomen wij jou klaar om hiermee binnen jouw organisatie aan de slag te gaan. Daarnaast word je deel van een netwerk van pioniers op dit gebied, met wie je kennis en ervaringen kunt uitwisselen.

“Originally social outcome contracting (SOC) was seen as just an additional financing tool for social enterprises. But gradually we realized that it is much more than that. It is really a new tool for social innovation in the provision of social services, and for framing new forms of collaboration. SOC’s are part of a broader orientation of reorienting public and private finance towards outcomes/performance rather than cost and stimulating social impact ecosystems in Europe.” Georgia Efremova, EU-policy officer for Social Impact Initiatives

Wat komt er aan bod?

Het programma bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk met diverse werkvormen. Er wordt interactief gewerkt aan concrete praktijkgevallen. Specifiek gaan we verder in op:

  • Hoe beoordeel ik of resultaatfinanciering een goede keuze is?
  • Hoe ziet de praktijk van resultaatfinanciering en -samenwerking er uit?
  • Welke tools kan ik inzetten om te sturen op maatschappelijke resultaten en impact?
  • Welke uitdagingen zijn er op het gebied van resultaatfinanciering en hoe pak je die aan?

 

Voor wie is deze training?

De Outcomes Academy is speciaal ontwikkeld voor beleidsmedewerkers binnen de overheid (ministeries, provincies en gemeenten), medewerkers van organisaties die hun vermogen inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken, zoals (zorg)verzekeraars, fondsen en filantropen en adviseurs die bovenstaande organisaties adviseren over fondsenwerving, financiering of sturen op resultaat.

Outcomes Academy data & kosten

Data17 en 18 november 2021
Investering€ 1.950,= (vrij van btw)*
Locatien.t.b.
TaalNederlands/ Engels
Vormkennisintensief/ interactief/ case gericht

* Inclusief overnachting

Boek bij deelname Outcomes Academy

Bij deelname aan Outcomes Academy ontvangt u gratis het boek 'Sociaal ondernemen: van ambitie naar meervoudig rendement'. 

Het programma is uniek in Nederland. Vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en voorlopers in de bedrijfspraktijk delen hun meest actuele kennis en ervaringen. Het betreft diverse nationale en internationale experts en ‘thought leaders’. Voor meer informatie kunt hier u de brochure downloaden. Sprekers zijn te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen


  • Het Executive Program Outcomes Academy is een co-productie van Impact Centre Erasmus en Social Finance NL.

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact met ons opnemen via impactcentre@eur.nl.

Aanmelden Outcomes Academy 2021

Brochure Outcomes Academy

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen