Outcomes Academy

Hoe kun je sterker sturen op maatschappelijk resultaat? Kan dit met behulp van financieringsmodellen? En hoe kun je slimmer samenwerken in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken?

Jaarlijks besteden we miljarden euro’s om maatschappelijke vraagstukken rondom participatie, werk, zorg, veiligheid en duurzaamheid op te lossen. Een veelvoud aan partijen is hierbij betrokken. Maar de gebruikelijke aanpak van controle op doelmatigheid van uitgaven of alleen een evaluatie achteraf is vaak ontoereikend. Om echt impact te hebben op de levens van mensen, moeten we meer weten over hoe effectief de besteding van deze middelen is en of de samenwerkingsconstructies het behalen van optimale resultaten faciliteert. De Outcomes Academy biedt jou de kennis en praktische tools om jouw organisatie te helpen meer te sturen op resultaten.

Outcomes Academy

Wat levert het je op?

Data maken het mogelijk om te sturen op resultaat en impact. Door nieuwe financieringsmodellen en samenwerkingen kan hierop gestuurd worden. Bijvoorbeeld door als overheid, verzekeraar of filantroop te betalen voor de geleverde resultaten in plaats van voor geleverde inspanningen. Dit wordt resultaatfinanciering genoemd. Resultaatfinanciering beoogt optimaal resultaat voor de beoogde doelgroep en een efficiëntere besteding van middelen. Een voorbeeld van resultaatfinanciering is de Social Impact Bond.

In Nederland is deze denk- en werkwijze nog nieuw en relatief onbekend. Het biedt mogelijkheden, maar vraagt ook om expertise en daadkracht van betrokkenen. Via de tweedaagse opleiding stomen wij jou klaar om hiermee binnen jouw organisatie aan de slag te gaan. Daarnaast word je deel van een netwerk van pioniers op dit gebied, met wie je kennis en ervaringen kunt uitwisselen.

 

Wat komt er aan bod?

Het programma bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk met diverse werkvormen. Er wordt interactief gewerkt aan concrete praktijkgevallen. Specifiek gaan we verder in op:

 • Hoe beoordeel ik of resultaatfinanciering een goede keuze is?
 • Hoe ziet de praktijk van resultaatfinanciering en -samenwerking er uit?
 • Welke tools kan ik inzetten om te sturen op maatschappelijke resultaten en impact?
 • Welke uitdagingen zijn er op het gebied van resultaatfinanciering en hoe pak je die aan?

 

Voor wie is deze training?

De Outcomes Academy is speciaal ontwikkeld voor beleidsmedewerkers binnen de overheid (ministeries, provincies en gemeenten), medewerkers van organisaties die hun vermogen inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken, zoals (zorg)verzekeraars, fondsen en filantropen en adviseurs die bovenstaande organisaties adviseren over fondsenwerving, financiering of sturen op resultaat.

Outcomes Academy data & kosten

Data17 en 18 november 2021
Investering 1.950,= (vrij van btw)*
Locatien.t.b.
TaalNederlands/ Engels
Vormkennisintensief/ interactief/ case gericht

* Inclusief overnachting

Sprekers

 •  

  Prof. dr. Karen Maas 
  Hoogleraar Accounting & Sustainability, academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE). Karen doet al jaren onderzoek naar impactdenken, -meten en sturen voor en met bedrijven, overheid, impact investeerders en NGO’s. 

 •  

  Ruben Koekoek
  Managing Director & Co-founder van Social Finance NL. Social Finance NL lost maatschappelijke uitdagingen duurzaam en effectief op. Daarbij werken ze samen met overheden, sociaal ondernemers en (impact)investeerders.

 •  

  Andreea Anastasiu
  Engagement officer Government Outcomes Lab van Oxford University. Andreea werkt aan de bevordering van kennis en inzet van impact bonds en andere outcomes-georiënteerde dienstverleningsmodellen.


 • Daniel Miodovnik 
  Director bij Social Finance UK. Hij geeft daar leiding aan de Digital Labs. Zij ondersteunen overheden om op basis van big data betere, gepersonaliseerde diensten aan te bieden voor hun kwetsbaarste inwoners. Hiervoor is hij opgenomen in de Forbes30 under 30 in 2018.

Fireside guests


 • Nynke Struik
  Nynke is als programmamanager sociaal ondernemen bij de Rabo Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank. Zij financieren in sociaal ondernemers en participeren in een aantal SIB’s.


 • Eric Buckens
  Eric is directeur bij het ABN Amro Social Impact Fonds (AASIF). Met het fonds is de bank niet alleen actief in de innovatieve social impact markt, maar levert het ook een actieve bijdrage aan de ontwikkeling daarvan.   


 • Jasper Snoek
  Jasper is impact investeerder en directeur bij Fair Capital Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring in de financiering van bedrijven en organisaties en was tot vorig jaar financieel directeur bij Stichting Doen. 


 • Het Executive Program Outcomes Academy is een co-productie van Impact Centre Erasmus en Social Finance NL.

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact met ons opnemen via impactcentre@eur.nl.

Aanmelden Outcomes Academy 2021

Ja, ik meld mij aan

Outcomes Academy

Ik heb interesse!

Reserveer vrijblijvend