Bijeenkomsten over (streaming)video en videoconferencing gebruik in het hoger onderwijs

Op 3 november 2005 organiseert het expertisecentrum ICT in het onderwijs, in het kader van een europees project, een inhoudelijke middag over het gebruik van (streaming) video en videoconferencing in het hoger onderwijs. In vier sessies wordt door vier gasten van binnen en buiten de UU gedemonstreerd en verteld hoe (streaming) video en videoconferencing ten behoeve van het onderwijs wordt ingezet. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en discussie. De middag vindt plaats in de universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (de Uithof) en begint om 13.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel. Bent u op 3 november zo geïnspireerd geraakt en wilt u wel eens zelf aan de slag met (streaming) video in uw onderwijs, kom dan op 22 november naar de workshop die SURF op dit gebied organiseert. Deze workshop, die een dag in beslag neemt, bestaat uit een informatief en hands-on gedeelte, waarin u zelf kunt experimenteren met het bewerken van een filmpje. Verder krijgt u een introductie op en uitleg over de SURFnet Video Portal. Ook vindt een hands-on gedeelte plaats met deze videotheek. De dag duurt van 09.30 - 16.30 uur. De SURFnet lokatie bevindt zich in Hoog Catharijne in Utrecht. Noteer deze twee dagen alvast in uw agenda. Opgeven voor een of beide dag (en) kan via ictexpertisecentrum@ivlos.uu.nl Geef wel duidelijk aan waarvoor u zich wilt opgeven. De kosten bedragen 10 euro per dag.