Digitale fraude en plagiaat

Dossier Internetplagiaat Edusite - http://www.edusite.nl/edusite/internetplagiaat
In dit dossier vindt u veel artikels met nieuws over digitale fraude en plagiaat in het (Nederlands hoger) onderwijs. U kunt lezen wat er op andere universiteiten gebeurt op het gebied van digitale fraude en plagiaat en u kunt het laatste nieuws lezen op het gebied van anti-plagiaatsoftware.

Digitale Plagiaat Faculteit der Economische Wetenschappen - http://www.few.eur.nl/few/edu/icto/algemeen/plagiaat/digitaalplagiaat.htm
De Faculteit der Economische Wetenschappen aan de EUR experimenteert met verschillende antiplagiaat software. Op deze website vindt u links naar verschillende aanbieders van antiplagiaatsoftware en leest u de laatste ontwikkelingen omtrent het bestrijden van digitale plagiaat binnen de faculteit.

JISC Plagiarism Advisory Service - http://online.northumbria.ac.uk/faculties/art/information_studies/Imri/Jiscpas/site/jiscpas.asp
Deze website probeert plagiaat in het hoger onderwijs onder de aandacht te brengen. De site biedt onder meer de volgende diensten / informatie: algemeen advies voor instituten, medewerkers en studenten, een portal naar externe bronnen over plagiaat, en informatie over copyright en bescherming van bronnen.

Plagiarism.org - www.plagiarism.org
Plagiarism.org biedt gedetailleerde informatie over de technologie achter Turnitin.com (antiplagiaat software), feiten over digitale plagiaat en een rapport over "cheatsites".

Anti-plagiaatsite van de Cleveland State University - http://www.csuohio.edu/a_and_s/faculty/handbook/genint/plagweb.htm
Op deze website vindt u veel links naar websites over antiplagiaatsoftware, website met aanwijzingen over hoe u digiale plagiaat kunt voorkomen en opsporen en websites over hoe u studenten kunt voorlichten over digitale plagiaat.

Hoe kun je fraude en plagiaat van studenten snel en eenvoudig opsporen? - http://www.digitaledidactiek.nl/dd/toetsen/384
Met behulp van het gratis down te loaden programma Wcopyfind kan plagiaat eenvoudig worden opgespoord. In dit IDEE van Digit@le Did@ctiek kunt u lezen hoe het programma binnen de Faculteit der Economische Wetenschappen is gebruikt en hoe u het programma zelf kunt gebruiken.

Hoe kun je fraude en plagiaat voorkomen? - http://www.digitaledidactiek.nl/dd/toetsen/119
In dit IDEE van Digit@le Did@ctiek wordt een aantal manieren om verschillende vormen van plagiaat en fraude te voorkomen.