Kansengelijkheid in het onderwijs

Drie studenten lachen op de campus in de zomer bij de vijver.

We streven ernaar een universiteit te zijn waar iedere student zich welkom, veilig en gehoord voelt en iedereen -ongeacht achtergrond, geslacht of identiteit- dezelfde kansen krijgt. Team Studeren met een Functiebeperking ondersteunt studenten die extra hulp kunnen gebruiken. We investeren in thema's als gendergelijkheid, eerstegeneratiestudenten en stimuleren wetenschappers in hun onderzoek naar dit soort thema's. Daarnaast bieden we verschillende academische programma's aan waarin je als student je steentje kunt bijdragen aan kansengelijkheid.

Studeren met een functiebeperking

Wil jij bij ons komen studeren en heb je een functiebeperking en/of extra voorzieningen nodig? We vinden het belangrijk dat elke student zich welkom voelt.

Lees hier hoe we je kunnen helpen
Drie studenten staan buiten bij het Boijmans-Van Beuningen depot
Twee vrouwelijke studenten lopen op de campus in de zomer

EUR Gender Equality Plan

We vinden gendergelijkheid binnen onze academische gemeenschap erg belangrijk. Daarom ondersteunt de EUR de ontwikkeling van structuren en maatregelen die gendergelijkheid en sociale gelijkheid binnen de universiteit vergroten. Zo zetten we in op het vergroten van het bewustzijn over gendergelijkheid en maken we veranderingen in beleid om inclusieve werving en loopbaanontwikkeling te garanderen.

Lees meer

"Niet iedere student krijgt evenveel kansen"

Assistant professor Marieke Meeuwisse onderzoekt diversiteit en inclusiviteit in het hoger onderwijs. Als je kijkt naar studievoortgang zijn er verschillen tussen studenten naar geslacht en migratieachtergrond. Dat wil Meeuwisse veranderen.

Groep studenten in de collegezaal

Gelijke kansen in het onderwijs

Als student kun je ook een steentje bijdragen aan kansengelijkheid. In het project NIEUWSgierig geven EUR-studenten les aan kinderen die net in Nederland zijn.

Studentdocent Raechel geeft uitleg aan kindje Amar achter een laptop

"Ik ben de eerste in mijn familie die ging studeren"

Deveney Petrus is de eerste in haar familie die naar de universiteit ging. "Niemand anders heeft gestudeerd. Ze zijn allemaal heel trots, maar ze begrijpen niet altijd wat ik precies doe."

Student Deveny Petrus poseert op de campus met een felrood t-shirt aan
Ballonnen die samen het woord 'LOVE' voeren en pride-vlaggen op de achtergrond
Jordy Brada

Sluit je aan bij een netwerk

Onze universiteit heeft verschillende netwerken en verenigingen waarbij je je kunt aansluiten. Ieder netwerk heeft een eigen identiteit en cultuur en draagt daarmee bij aan diversiteit. Daarnaast bouw je een netwerk op én kun je met een lidmaatschap korting of gratis toegang krijgen tot diverse evenementen en cursussen die aangeboden worden.

Ontdek de veschillende verenigingen

Opleidingen en vakken waarbij je kunt bijdragen aan een eerlijkere wereld

 • Arbeids- en Organisatiepsychologie

  Master in Positieve Organisatiepsychologie: Deze opleiding is bestemd voor iedereen met interesse in de psychologie van organisaties, personeel en arbeid.
 • Social Inequalities

  Waarom verschillen levensuitkomsten naar sociale afkomst? Dit mastertrack biedt inzicht in de oorzaken en gevolgen van sociale ongelijkheid.
 • Digitalisation in Work and Society

  Wil je weten hoe digitale technologieën vormgeven aan hoe we werken, organiseren en besturen? Dan is deze multidisciplinaire master voor jou!

Bachelorvakken

Drie faculteiten bieden bachelorvakken aan die te maken hebben met diversiteit en inclusie.

Drie studenten achter een laptop

Mastervakken

In deze mastervakken ga je op een dieper niveau aan de slag met diversiteit en inclusie.

Drie studenten staan buiten bij het Boijmans-Van Beuningen depot

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen