Kunstuitleen

Sinds 1964 verzamelt de Erasmus Universiteit hedendaagse kunst, oorspronkelijk alleen grafiek. De kunstcollectie bevat inmiddels ruim 1.900 kunstwerken en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe aanwinsten van hedendaags talent.

Erasmus University Rotterdam

Kunst op de werkvloer

motiveert, communiceert, fascineert, decoreert, verbindt en inspireert!

Een kunstwerk op de werkvloer is een bron van inspiratie en creatieve reflectie. Kunst veraangenaamt niet alleen de werkomgeving maar kan zorgen voor een rustpunt en voor een moment van verwondering en bezinning. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat kunstbeleving in de werkomgeving de creativiteit stimuleert en stress vermindert. Werknemers geven geregeld blijk hun werkplek een persoonlijk gezicht te willen geven. Met de uitleen van kunstwerken geeft de EUR kunstcollectie de medewerkers van de universiteit deze mogelijkheid.

Wie kan een kunstwerk lenen?

Alle medewerkers van de universiteit met een ERNA-account kunnen werken uit de kunstcollectie lenen voor de eigen werkplek.

Kunstwerk aanvragen

Je kunt een kunstwerk uitkiezen uit de selectie van werken die hangen op de 1e en 2e ring van het Theilgebouw. Er komen voortdurend nieuwe werken bij, zodat de selectie gemiddeld twee keer per jaar volledig wisselt. Lees voor het lenen graag eerst de voorwaarden kunstuitleen.

Met het nummer van het kunstwerk (te vinden aan de rechterkant van de lijst) vraag je het gekozen kunstwerk aan via het formulier Kunstuitleen. Het kunstwerk wordt op de werkplek bezorgd en opgehangen.

Facultaire beheerders die op zoek zijn naar kunst voor de openbare ruimtes van een gebouw, bijvoorbeeld vergaderzalen of lobby's, kunnen contact opnemen met USC Front Office.

Kosten kunstuitleen

Kunstuitleen is gratis. We vragen je alleen om goed te zorgen voor de kunst die tijdelijk in jouw beheer is. Plaats het kunstwerk bijvoorbeeld niet in zonlicht of boven een verwarming. Voor overige tips, zie de voorwaarden kunstuitleen.

Ga je uit dienst, of verhuizen naar een andere werkplek? Verplaats het kunstwerk niet zelf, maar neem contact op met USC Front Office.

Levertijd geleende kunst

De aanvraag kunstuitleen wordt binnen 3 weken afgehandeld. Het kunstwerk wordt geleverd op werkdagen tussen 11.00 - 15.00 uur.

Retour geleende kunst

Wil je een geleend kunstwerk retour brengen, neem dan contact op met USC Front Office. Wil je een werk ruilen voor een ander, vul dan het formulier Kunstuitleen in. Bij levering van het nieuw aangevraagde werk wordt het oude kunstwerk meegenomen.

Periodiek wordt een inventarisatie gemaakt van kunstwerken op de werkplek.