Seeking the Truth through Journalism: A discussion with The New York Times’s Visual Investigations

Datum
donderdag 1 dec 2022, 15:00 - 16:30
Type
Webinar
Gesproken taal
English
Ticket informatie

Belangstellenden kunnen zich tot en met 29 november persoonlijk aanmelden voor dit webinar. Een uur voordat het webinar start ontvangt iedere geregistreerde deelnemer van ons de link naar Microsoft Teams.

Register here! Voeg toe aan agenda

The New York Times loopt voorop met nieuwe methoden en technologieën om de waarheid te verdedigen in een tijdperk van ongebreidelde desinformatie. Het Visual Investigations-team combineert traditionele rapportage met digitale speurwerk en de forensische analyse van visueel bewijs. Hun baanbrekende werk deconstrueert de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de dag en scheidt feit van fictie.

Bekijk samen met New York Times-journalist Christiaan Triebert het Visual Investigations-team: de rapportage-, onderzoeks- en factcheckmethoden en hun spraakmakende resultaten.

Spreker Christiaan Triebert
Christiaan is een Nederlandse journalist die nu bij de New York Times werkt. Samen met het Visual Investigations Team doet hij onderzoek naar fact checking op onder andere openbare bronnen en satellietbeelden om zo fake nieuws te ontkrachten en de waarheid boven tafel te krijgen. Hij neemt ons tijdens dit webinar mee in zijn onderzoeksproces.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe onderzoeksmethoden bij het tot stand brengen van waarheidsgetrouwe nieuwsartikelen is van harte welkom bij dit Engelstalige webinar. Deelnemers kunnen hun vragen tijdens het webinar via de chat stellen. Het webinar wordt opgenomen, zodat dit later tijdens colleges nog eens getoond kan worden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen