Nog veiliger studeren in de UB: contactloos inchecken

Arie Kers

Vanaf maandag 12 oktober kun je bij de UB contactloos inchecken en uitchecken. We stappen over op een ander reserveringssysteem.

Tijdens het reserveren kun je nu zelf je studieplek kiezen. Bij binnenkomst in de UB worden alleen nog je reservering en studentenkaart gecheckt en stellen we je de gezondheidsvragen. Je reservering vervangt het kaartje met het nummer van je studieplek en is ook je toegang als je na een frisse neus buiten weer verder wilt studeren.

De afspraken; hoe zat het ook alweer?

Om het studeren voor iedereen veilig te houden, is de gehele UB eenrichtingsverkeer: zo minimaliseren we het verkeer in het gebouw. Volg dus de gekleurde lijnen en volg aanwijzingen van het personeel op.

We verwelkomen jullie graag in de bibliotheek, maar houd rekening met elkaar en:

• Kom alleen;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand;
  • Het wordt sterk geadviseerd om een mondkapje te dragen als je door de UB loopt;
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt;
  • Annuleer je reservering, vóór je shift begint, als je onverhoopt niet kan komen

Reserveer je studieplek

1. Reserveer een dag van tevoren je studieplek met je ERNA-account (je kunt reserveren vanaf 00:00 uur een dag van tevoren);
    1. Selecteer het juiste time slot (keuze: dag of avondsessie)
    2.  Selecteer de studieplek in de door jou gewenste ruimte; keuze uit: stilte of niet en met of zonder PC.
    3. Volg de instructies op het scherm om je reservering in te dienen
  2.  Je ontvangt een bevestiging van je reservering per mail
  3. De in- en uitgang van de bibliotheek bevinden zich aan de Institutenlaan (straatniveau)
  4. Geen reservering = geen toegang