Vanaf 28 april: UB-openingstijden uitgebreid

De Universiteitsbibliotheek (UB) is vanaf woensdag 28 april dagelijks open én verruimt de openingstijden op de werkdagen.

Doordeweeks
De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur, in 2 shifts. De eerste shift is van 9 tot 15 uur, de tweede van 16 tot 22 uur.

Let op! Je kunt per dag één shift reserveren: op deze manier geven we zoveel mogelijk verschillende studenten de kans een studieplek in de UB te reserveren.

Het weekend
Op zaterdag en zondag zijn we open van 9.00 tot 17.00 uur, je kunt dan reserveren voor de gehele dag.

Hoe reserveer je

1. Reserveren met je ERNA-id via het reserveersysteem (je kunt een plek reserveren vanaf 09.00 uur de dag ervoor);
  2. Je ontvangt een bevestiging van je reservering per mail;
  3. De in- en uitgang van de bibliotheek bevinden zich aan de Institutenlaan. (straatniveau);
  4. Geen reservering = geen toegang.

Boekenuitleen
Het is mogelijk om tijdens onze openingstijden boeken te lenen en te retourneren via de Self Service. Kom alleen naar de UB als je bericht hebt gekregen dat je boeken voor je klaarliggen.

Feestdagen
De UB is ook tijdens de feestdagen open van 9.00 tot 17.00 uur. Het gaat dan om:

• Dinsdag 27 april (Koningsdag);
  • Woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag);
  • Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag);
  • Zondag 23 en maandag 24 mei (Pinksteren).

Daarnaast geldt natuurlijk:

• Kom alleen;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand;
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt;
  • Het is verplicht om een mondkapje te dragen als je door de UB loopt.

Wanneer je de UB binnenkomt vragen we naar je gezondheidssituatie, je reservering en je studentenkaart. Let op, geen reservering = geen toegang tot de UB.

Voor de meest actuele informatie, lees Bibliotheekdiensten tijdens Corona
Heb je vragen of ondersteuning nodig? Mail ons of bel 010-4081198