Lenen uit de collectie

De collectie van de Universiteitsbibliotheek (UB) is verdeeld over de studiezalen en een afgesloten magazijn. De gehele collectie is uitleenbaar, met uitzondering van de bijzondere collecties.

In de studiezalen staan de publicaties per onderwerp geordend. De studiezalen bevinden zich in de bibliotheek op East 0 en East +1. Raadpleeg sEURch om de locatiegegevens van een bepaalde publicatie te vinden. Wilt u een boek lenen uit de studiezaalcollectie? Pak het boek uit de kast en leen het aan uzelf uit met uw EUR-collegekaart of lenerspas bij de uitleenautomaat op West 0 in de bibliotheek. 

Het grootste deel van de collectie staat in een gesloten magazijn en is via sEURch aan te vragen met een EUR-collegekaart of lenerspas. Leer hier hoe u dat doet (Lenen > Hoe leen ik een boek?).

EUR medewerkers/studenten mogen maximaal vijftig boeken lenen. Voor overige leners is dit aantal 10.

Afhalen geleende boeken

Heeft u in sEURch gekozen voor University Library - Rotterdamsch Leeskabinet als afhaallocatie, dan komt uw boek in de afhaalwand bij de uitleenautomaat op West 0, in de UB te staan. Heeft u in sEURch een andere afhaallocatie geselecteerd, dan staat het boek op die locatie voor u klaar.

U ontvangt een mail wanneer een boek voor u klaar staat. Pak het boek zelf uit de afhaalwand en leen het met uw EUR-collegekaart of lenerspas aan uzelf uit. Aangevraagde boeken blijven zeven dagen staan. Check voor het afhalen eerst de openingstijden.

  • Vraagt u een boek aan voor 9:00 uur, dan staat het boek uiterlijk 13:00 uur klaar.
  • Vraagt u een boek aan voor 13:00 uur, dan staat het boek uiterlijk 16:00 uur klaar.
  • Boeken die zijn aangevraagd op vrijdag na 14:00 uur of in het weekend en op feestdagen, kunt u afhalen op de eerstvolgende werkdag (uiterlijk 13.00 uur).

Toe laten zenden via PostNL of interne post à € 2,75 kan. Vraag via het online formulier naar de details.

Inleveren geleende boeken

Boeken levert u in de bibliotheek in via de inleverautomaat op West 0. In Polak kunt u deze in een boekenbus deponeren. Een boek wordt na inlevering zo snel mogelijk van uw EUR-collegekaart of lenerspas gehaald.

Leentermijn en rappelkosten

De leentermijn van een boek is vier wekenBrengt u een boek niet op tijd terug, dan krijgt u na de vervaldatum een herinnering (rappel) en na een week een tweede herinnering. Daarna volgt een rekening voor vervanging van het boek. Bekijk de rappelkosten bij Tarieven.

Let op

  • U bent als lener zelf verantwoordelijk voor het op tijd inleveren van boeken of het verlengen van de uitleentermijn.
  • Ook bent u zelf verantwoordelijk voor de goede ontvangst van aan u gerichte e-mail of post. Het niet (tijdig) ontvangen van e-mail of post door een adreswijziging, een volle e-mailbox enzovoorts zijn voor de UB geen geldige argumenten om daardoor ontstane kosten kwijt te schelden.
  • Heeft u kosten op uw naam staan, dan wordt uw pas geblokkeerd.
  • Bent u een boek kwijt of verloren, meldt dit dan zo snel mogelijk via het online formulier.
  • Verschilt u met de UB van mening over of u een boek wel of niet (op tijd) heeft ingeleverd, dan is de administratie van de UB bepalend, tenzij u een bewijs van terugontvangst heeft.