Brein en Cognitie

Waarom Master Brein en Cognitie studeren

Waar gaat deze specialisatie over?

In deze masterspecialisatie behandel je onderwerpen als: aandacht, waarnemen, taal, geheugen, kennis, motivatie en emotie.

Het menselijk brein heeft een immense capaciteit om informatie te verwerken. Hoe beleven mensen emoties? Hoe komen ze in actie? Hoe begrijpen mensen een taal? Hoe sla je kennis op om het daarna te kunnen gebruiken? In een unieke en actieve leeromgeving krijg je theoretische en methodologische kennis. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om vragen te onderzoeken met betrekking tot cognitie, taal, emotie en de hersenprocessen die hieraan ten grondslag liggen. Naast dynamische probleemgestuurde groepsdiscussies, krijg je praktische opdrachten en ben je betrokken bij onderzoeksprojecten.

Voor wie bestemd?

Deze master is voor iedereen met interesse in de werking van de menselijk geest en hersenen. Hoe denken, handelen en communiceren wij en welke methoden helpen ons daarbij inzicht te geven?

Bij deze master krijg je de theorie die je zal helpen om deel te nemen in de wetenschappelijke onderneming van het oplossen van puzzels over menselijke cognitie. Voor mij is dit niets minder dan te ontdekken wat het betekent om mens te zijn.
prof. dr. Rolf Zwaan
Cöordinator
Deze masterspecialisatie heeft me inzicht gegeven in de betekenis van het mens-zijn, met alle perfecties en imperfecties van de mens.
Arnout Boot
Alumnus Brain and Cognition
Lees Arnouts verhaal over Arnout Boot

 

Waarom een master Psychologie studeren in Rotterdam?

  • Je leert op een actieve manier en werkt in kleine groepen aan het oplossen van psychologische vraagstukken 
  • Je ontwikkelt professionele vaardigen door practica te volgen en stage te lopen; 
  • Je master bij de Erasmus Universiteit Rotterdam behoort tot de beste masteropleidingen Psychologie van Nederland;
  • Je ontwikkelt je tot een allround professional die wetenschappelijke kennis kan toepassen in de praktijk;
  • Je hebt als afgestudeerde een streepje voor door je goede theoretische basis en uitstekende onderzoeks- en praktijkvaardigheden.