Toelating

Avondprogramma master Bestuurskunde

Voor toelating tot het avondprogramma Master in Bestuurskunde dient u minimaal twee jaar werkzaam te zijn in een beleids- of managementfunctie in het publieke domein en eerder een hbo- of wo-opleiding te hebben afgerond. Daarnaast dienen wo-afgestudeerden en hbo-afgestudeerden met belangstelling voor het avondprogramma, te starten met de pre-master Bestuurskunde (avondvariant) aan de eur. Deze pre-master is onderdeel van dit tweejarige avondprogramma, uw inschrijving voor het avondprogramma begint dus met een aanmelding voor de pre-master. 

Toelatingstoets
Toegang tot het avondprogramma is alleen mogelijk indien de toelatingstoets met een voldoende is afgesloten. Het behalen van de toets is een voorwaarde voor toelating.

Via de toelatingstoets wordt bepaald of de capaciteiten en vaardigheden van de hbo-/ wo-afgestudeerde voldoen om in staat te zijn om de pre-master- en masteropleiding met succes af te ronden.

Bij de toelatingstoets worden taalvaardigheid en analytische competenties getest. De taaltoets bestaat uit de onderdelen (a) Basis Nederlands, (b) Stijl, (c) Grammatica en (d) Spelling.

Een kandidaat die onvoldoende scoort op de criteria van de schrijfopdracht of de taaltoets niet met een voldoende afsluit, wordt niet toegelaten tot de pre-master (jaar 1 van het avondprogramma). De toelatingstoets wordt twee keer per jaar afgenomen: in juni en augustus.

Meer informatie over de toelatingstoets vindt u hier

Datum 
De toelatingstoets vindt zowel op 15 juni als op 8 augustus 2017 plaats. Om deel te nemen aan de toelatingstoets meld u zich aan voor het avondprogramma, via aanmelding voor de pre-master. Na aanmelding voor de pre-master ontvangt u informatie over deelname aan deze toelatingstoets.

Twijfels?
Of u toelaatbaar bent voor de opleiding kan pas bepaald worden nadat we een volledige aanmelding van u hebben ontvangen, inclusief alle benodigde documenten. Beoordelingen die voor de officiële aanmelding plaatsvinden zijn hypothetisch en niet bindend. Daarom raden we u aan om officieel aan te melden. Uw aanmelding wordt dan beoordeeld door de Toelatingscommissie van de opleiding.