Pedagogische Wetenschappen

Master of Science (MSc) in Pedagogische Wetenschappen (avondprogramma)

Voor professionals die naast hun baan een academisch werk- en denkniveau willen verwerven, bieden we de master Pedagogische Wetenschappen in de avond aan.

Heeft u interesse in de effecten van passend onderwijs op kinderen met leer- en gedragsproblemen? Hoe kunt u diagnostiek aanpassen zodat u rekening houdt met culturele diversiteit? Bent u benieuwd naar de rol van de vader in de opvoeding en wilt u daar een interventie op ontwikkelen? Wij leren u deze type vragen te analyseren, onderzoeken en beantwoorden. U gaat op zoek naar evidence-based oplossingen voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties. Afronding van het master avondprogramma Pedagogische Wetenschappen biedt u de mogelijkheden om steviger te staan tegenover uitdagingen in uw huidige baan, een nieuwe carrièrestap te zetten of uw kennis te verbreden. 

Waarom een master in Pedagogische Wetenschappen studeren in Rotterdam?

  • U leert oplossingen te zoeken voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.
  • U volgt onderwijs in kleine groepen waardoor er voldoende ruimte is voor discussies en het delen van ervaringen.
  • U kunt uw voorkennis op basis van werkervaring constructief koppelen aan nieuwe wetenschappelijke kennis en inzichten.

Kies uw specialisatie

Deze master biedt verschillende masterspecialisaties aan in de avond. Daarnaast bieden we een pre-master aan in de avond. 

Masterprogramma's                                                                                 
Gezinspedagogiek Avondprogramma (voltijd)  
Onderwijswetenschappen Avondprogramma (voltijd)  
Orthopedagogiek Avondprogramma (voltijd)