Carrièremogelijkheden

Master Psychologie (avondprogramma)

Voor avondstudenten kan een master verdieping bieden van hun huidige kennis en/of de benodigde vereisten voor een vervolgstap bij een huidige werkgever.

Psychologie van Leren en Presteren

De specialisatie Psychologie van Leren en Presteren biedt je de nodige academische en praktische vaardigheden om aan de slag te gaan op diverse terreinen in de praktijk. Met dit Masterdiploma ben je inzetbaar in een breed scala aan beroepen, zowel nationaal als internationaal. Je kunt daarbij denken aan de volgende beroepen: manager, consultant, docent/trainer, adviseur of onderzoeker in omgevingen waarin het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve instructie- en trainingsmethoden om leren en presteren te verbeteren, centraal staan. Met je kennis en vaardigheden op het gebied van het ontwerp van optimale (digitale) leeromgevingen of trainingssituaties die aangepast zijn aan de individuele behoeften van de studenten of werknemers, kun je werken bij onderwijsinstituten, trainingscentra, consultancy bedrijven, alsook bij bedrijven die leermaterialen  en software ontwikkelen (bijv., Malmberg, Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium). Verder ben je goed gekwalificeerd als docent trainer, onderwijsadviseur bij de overheid en als onderzoeker bij een universiteit of onderzoeksinstituut. Bedrijven die zich bezig houden met het ontwerp van producten en de 'usability' van die producten zullen ook zeer geïnteresseerd zijn in de kennis en vaardigheden die je hebt verworven in de specialisatie Psychologie van Leren en Presteren. 

Oud-student Psychologie van Leren en Presteren: Ik ben op dit moment werkzaam als trainee bij TinQwise, een bureau voor online leeroplossingen. Deze variëren van een korte online training tot het hele leerproces ondersteunen in grote verandertrajecten. Als trainee kijk ik bij zoveel mogelijk projecten mee waarbij ik afwisselend oefen in de taken van leerspecialist en projectleider, waarbij ook de creatieve en technische kant aan bod komen. Kortom, heel afwisselend en zeer uitdagend!  

Oud-student Psychologie van Leren en Presteren: Ik ben nu studieadviseur bij Computer Science aan de TU Delft. Ik spreek studenten met allerlei problemen en heb daarnaast een rol als adviseur voor de examencommissie, de opleidingsdirecteur en verschillende werkgroepen (bijvoorbeeld: studeren met een functiebeperking). Het is een hartstikke leuke baan en de achtergrond in psychologie helpt zeker!  
 

Nederlands Instituut van Psychologie

De site van het Nederlands Instituut van Psychologie (NIP) biedt veel informatie over het werkveld van een Psycholoog. Bekijk de site hier