Sociologie

Master of Science (MSc) avondprogramma in Sociologie

Voor professionals die naast hun werk een academisch werk- en denkniveau willen verwerven bieden we de master Sociologie in deeltijd aan.

Als socioloog heeft u een professionele blik op maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. U bent een scherpe en gedreven onderzoeker en analysator. Uw onderzoek en adviezen zijn belangrijk voor bedrijven, openbare organisaties en andere instellingen. Zij baseren hun beleid mede op sociologische inzichten in maatschappelijke problemen of de werking van organisaties. U levert zo een bijdrage aan beleid rond belangrijke thema's. Denk bijvoorbeeld aan integratievraagstukken, aan de reactie op economische crises, aan armoede en ongelijkheid, aan de organisatie van de zorg en vergrijzing. Door uw brede maatschappelijke oriëntatie bent u een gewilde professional, bij overheden, advies- en onderzoeksbureaus en universiteiten.

Waarom een master in Sociologie studeren in Rotterdam?

•    U leert hoe u theorieën kunt toepassen op de grote maatschappelijke vragen van vandaag;
•    U verwerft de nieuwste inzichten uit de sociologie en aanverwante disciplines;
•    U wordt aan het denken gezet en geïnspireerd door enthousiaste en gerenommeerde wetenschappers.

Kies uw specialisatie

Deze masteropleiding kent twee Nederlandstalige specialisaties als avondprogramma, ook wel masterprogramma's genoemd. In onderstaande tabel is aangegeven welk programma in voltijd of in deeltijd te volgen is.

NB: voor het avondprogramma ben je alleen toelaatbaar wanneer je in het bezit bent van een passend WO-diploma of van een geldig bewijs van toelating als gevolg van een uiterlijk in 2017-2018 afgeronde premaster sociologie aan de EUR.

Masterprogramma's Voltijd Deeltijd
Management & Organisatie Voltijd Deeltijd
Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid Voltijd Deeltijd