Privaatrecht en A&V
Double Degree Programme

Waarom Master Double Degree Programme Privaatrecht & Aansprakelijkheid en Verzekering studeren

Ben je benieuwd wie verantwoordelijk is voor schade? Heb je daarnaast het Burgerlijk Wetboek goed onder de knie? Dan is dit Double Degree Programme iets voor jou! In dit Double Degree wordt ruimschoots aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de doctrine en jurisprudentie die tot ons huidige recht hebben geleid. Ook leert dit programma je slim verzekeren en adequaat handelen, waardoor je bedrijven geld en gezichtsverlies kunt besparen. 

Dit Double Degree Programme werkt nauw samen met advocatenkantoren verzekeringsmaatschappijen. Daardoor schakelt het programma naadloos tussen theorie en praktijk. Daarnaast werk je aan vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt: onderzoeken, schrijven en spreken. Een stage bij een advocatenkantoor of verzekeringsmaatschappij maakt deel uit van het programma.

Waarom dit Double Degree Programme studeren in Rotterdam?

  • Behaal in iets meer dan anderhalf jaar de master Privaatrecht en de master Aansprakelijkheid en Verzekering.
  • Grondige verdieping in het privaatrecht en het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht.
  • Een verplichte stage voor een periode van twee keer vier weken bij een advocatenkantoor en een verzekeringsmaatschappij of assurantiemakelaar.
  • Interessante activiteiten, bijvoorbeeld een studiereis en een bezoek aan het Groningse Letselschadecongres.
  • De masteropleiding Aansprakelijkheid en Verzekering is bekroond met het prestigieuze predicaat ‘topopleiding’.

Doelgroep

Ben jij een topstudent met interesse voor zowel het privaatrecht als het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht? En wil je je 1,5 jaar intensief inzetten om een topjurist te worden? Dan is dit Double Degree programme iets voor jou.