Tijdens je studie

Dubbele master Privaatrecht & Aansprakelijkheid en Verzekering
Erasmusbeeld op de EUR

MyFuture

De jurist, fiscalist en criminoloog van de 21ste eeuw heeft een T-shaped profiel. Niet alleen wordt diepgaande expertise binnen een vakgebied verwacht (verticale lijn van de T), maar ook generieke vaardigheden en multidisciplinariteit is essentieel (horizontale lijn van de T). Afgestudeerden moeten onder meer effectief kunnen communiceren en tevens resultaatgericht, een teamspeler, gedreven én stressbestendig zijn. Het juiste diploma en werkervaring is (helaas) niet altijd voldoende om jouw droombaan te bemachtigen. Met de evenementen en workshops van MyFuture word je in de meest gevraagde skills getraind en leer je jezelf echt kennen. De inhoud van het MyFuture programma wordt afgestemd met studenten, docenten, (jong) alumni en de beroepspraktijk. Om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt moet je een specialist én een generalist zijn en MyFuture gaat jou daarbij helpen.

Bereid je nu voor op de arbeidsmarkt van morgen. Doe mee met de gratis activiteiten en stel je eigen MyFuture menu samen door te kiezen waar jij behoefte aan hebt. Je kunt losse workshops volgen of je inschrijven voor gehele modules. Volg je een hele module, dan kom je in aanmerking voor het MyFuture certificaat. Op die manier ben jij je medesollicitanten een stapje voor! Investeer slechts een paar uur in jezelf en merk direct het verschil gedurende je studie, je dagelijkse leven en uiteindelijk je stap naar de arbeidsmarkt.

Create your own Future.

Stage en masterclasses

De master Aansprakelijkheid en Verzekering kenmerkt zich door de combinatie van theorie en praktijk. Door de masterclasses en de stageperiodes word je in de gelegenheid gesteld om de vergaarde kennis toe te passen in de praktijk. Door deze activiteiten krijg je goed inzicht in je eigen kennen en kunnen en word je gedwongen om op jezelf te reflecteren. Waar liggen mijn sterke punten? En waar moet ik mezelf nog verder in ontwikkelen? Deze zelfreflectie vindt niet alleen plaats ten aanzien van jouw juridische kennis en juridische vaardigheden, maar ook ten aanzien van je sociale vaardigheden word je uitgedaagd om op jezelf te reflecteren.

Netwerken

Door het intensieve contact met de praktijk krijg je ook de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen. De masterclasses worden doorgaans afgesloten met een borrel, tijdens welke je de mogelijkheid hebt om met de medewerkers van het desbetreffende advocatenkantoor of de verzekeringsmaatschappij in gesprek te gaan. Ook de bezoeken aan symposia en studiemiddagen geven je inzicht in het beroepenveld en bieden de mogelijkheid om daarbinnen contacten te leggen.

Groepsbinding

Tijdens de master wordt er ook aandacht besteed aan de groepsbinding van de selecte groep Aansprakelijkheid en Verzekering-studenten zelf. De studiereis naar Londen aan het begin van het jaar, die uiteraard in de eerste plaats een educatief karakter heeft, heeft ook als doel om elkaar beter te leren kennen. Goed contact met de medestudenten zorgt er voor dat je de master met nog meer plezier volgt! Op eigen initiatief van de studenten volgen daarna doorgaans meerdere groepsactiviteiten. Ook neemt jaarlijks een aantal studenten deel aan het Aansprakelijkheid en Verzekering-team tijdens de Erasmus Charity Run (onderdeel van de marathon van Rotterdam). Om het groepsgevoel ook na de master te laten voortleven wordt er aan het einde van het studiejaar, tijdens de selecte en persoonlijke buluitreiking, een almanak uitgereikt, waaraan iedere student zijn/haar bijdrage heeft geleverd.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen