Media en Journalistiek
Verken het journalistieke landschap van nu en de toekomst

Inschrijven voor Master Media & Journalistiek

Per 1 oktober kun je je aanmelden voor de master van je keuze. Je begint in Studielink (het nationale registratiesysteem). Dan maak je je aanmelding af in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zodra je dossier compleet is, zal de toelatingscommissie van de master je toelatingsverzoek beoordelen. Het verwerken van je aanmelding duurt ongeveer acht weken. Je wordt over de uitslag geïnformeerd via e-mail.

Als je toegelaten bent kun je vervolgens je aanmelding voltooien. Op de pagina's hieronder vind je informatie over de verschillende stappen in het toelatings- en aanmeldingsproces voor het masterprogramma Media & Journalistiek van de master Media Studies.

Informatie over de aanmelding voor de Engelstalige programma’s kun je vinden op de master Media Studies pagina.

Als je na het lezen van deze pagina's nog steeds vragen hebt, kun je mailen naar mediastudies@eshcc.eur.nl.

 • Als je je wil aanmelden voor de master, verzamel dan van tevoren de volgende (digitale) documenten (in pdf-formaat):

  • Een officiële kopie van je bachelordiploma; 
   (Als je het diploma nog niet hebt behaald, nemen wij jouw aanmelding wel in behandeling. Bij een positief besluit word je voorwaardelijk toegelaten. Dit betekent dat je tot 10 augustus uitstel krijgt om een kopie van het diploma of een officiële afstudeerverklaring in te dienen.)
  • Een officiële kopie van een recente cijferlijst (met daarop alle cijfers vanaf het begin van het programma);
  • Een gewogen gemiddelde van alle behaalde resultaten (als onderdeel cijferlijst of apart document);
  • Je curriculum vitae;
  • Een motivatiebrief (1 á 2 pagina’s);
  • Bachelor- of masterscriptie (indien beschikbaar). Anders: een essay of  academisch werkstuk (in de voertaal van je opleiding, waarmee je jouw academische schrijfvaardigheid en analytisch vermogen aantoont; de omvang is minimaal 5 pagina’s en het onderwerp is vrij);
  • Een kopie van je paspoort (de data- en fotopagina);
  • Je DigiD (alleen voor Nederlandse studenten).
 • Deadlines en antwoordtermijnen

   

  Aanmelding ingediend

  Uitslag bekend

  1e ronde

  voor 15 januari

  uiterlijk 1 maart 

  2e ronde

  voor 15 maart 

  uiterlijk 1 mei 

  3e ronde

  voor 15 april 

  uiterlijk 1 juni 

  4e ronde

  voor 15 mei 

  uiterlijk 1 juli

  Je kunt de status van je aanmelding volgen in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

  Aanmeldprocedure

  STAP 1

  Meld je aan via Studielink

  STAP 2

  Voltooi je aanmelding in het Aanmeld Portaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

  1. Meld je aan via Studielink.
  2. Na je aanmelding in Studielink ontvang je een e-mail met je inlognaam en wachtwoord voor het Aanmeld Portaal van de EUR. In dit Portaal kun je je aanmelding voltooien door de benodigde documenten te uploaden en een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Zodra je dit hebt gedaan kun je je aanmelding verzenden.
   Je kunt in het Portaal beginnen aan je aanmelding, je wijzigingen opslaan en later weer verder werken aan je aanmelding. 

   We beginnen pas met het verwerken van je aanmelding zodra je deze hebt verzonden in het Portaal 

   (door op de 'verzend'-button te klikken op de laatste pagina van de vragenlijst).

  Let op: de automatisch gegenereerde e-mails die door het Portaal verzonden worden kunnen in je spam- of junkfolder terecht komen. Controleer deze mappen in je mailbox dus regelmatig! Als je na je aanmelding in Studielink nog geen e-mail met inloggegevens voor het Portaal hebt ontvangen, neem dan contact op met onze ICT servicedesk.

  Zodra je je aanmelding in het Portaal verzonden hebt, controleren we je documenten en informatie en laten we het aan je weten als er iets ontbreekt.

 • Binnen acht weken na de deadline van de ronde waarin je je hebt aangemeld (zie 'Op tijd aanmelden') ontvang je bericht over de status van je aanmelding. Die status kan zijn:

  Toegelaten

  Je ontvangt een toelatingsaanbod. Nadat je in het EUR Aanmeld Portaal ons aanbod hebt geaccepteerd, ben je definitief toegelaten tot het programma. Je kunt daarna je inschrijving als student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afronden.

  Voorwaardelijk toegelaten

  Je ontvangt een voorwaardelijk toelatingsaanbod met het verzoek om zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 10 augustus 2016 een kopie van het behaalde bachelorsdiploma* te uploaden. Nadat je het voorwaardelijke toelatingsaanbod hebt geaccepteerd in het EUR Aanmeld Portaal en nadat alle vereiste documenten zijn ge-upload en goedgekeurd, ben je definitief toegelaten tot het programma. Je kunt vervolgens je inschrijving als student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afronden.

  *Heb je de vereiste vooropleiding op tijd (voor 1 september 2016) afgerond, maar ontvang je het diploma pas na 1 september, vraag dan aan de instelling om een gewaarmerkte, dat wil zeggen een door de instelling ondertekende en gestempelde afstudeerverklaring.

  Afgewezen

  Bij een afwijzing wordt vermeld op welke gronden je bent afgewezen.

  Annuleren

  Indien je toch besloten hebt niet bij ons te studeren, verzoeken wij je jouw inschrijving in Studielink in te trekken. Hierdoor krijgt je aanmelding bij ons automatisch de status “Geannuleerd”. Daarnaast verzoeken wij je vriendelijk om de Programma Coördinator van de Master Media Studies van jouw keuze op de hoogte te stellen. 

 • De uiterste datum waarop de inschrijving moet zijn afgerond is 31 augustus, maar wacht niet tot het laatste moment!

  De registratie is volledig afgerond wanneer:

  • het collegegeld is betaald (of een machtiging voor automatische incasso is afgegeven). Je start met het invullen van je betaalgegevens in Studielink (zie je 'to do list'). Meer informatie over de betaalmethode vind je op de website;
  • je jouw pasfoto hebt geüpload via de daarvoor bestemde persoonlijke link. Je ontvangt hiervoor in juni instructies per e-mail. Als je geen link hebt ontvangen, neem dan contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum.

  Zodra je inschrijving is afgerond, ontvang je op het door jou in Studielink ingevulde huisadres je collegekaart en Bewijs van Inschrijving. Indien je een niet-Nederlands adres hebt ingevuld, zal de collegekaart naar de faculteit worden gestuurd en kun je hem bij de Admissions Officer ophalen. In dat geval wordt nog contact met je opgenomen. 

  In Osiris kun je ook zelf je Bewijs van Inschrijving downloaden. Meer informatie over wat je nodig hebt tijdens het studeren, zoals hoeveel collegegeld je moet betalen? Bekijk dan de praktische zaken-pagina.

  Indien je toch niet bij ons wilt gaan studeren, verzoeken wij je vriendelijk om jouw aanmelding in Studielink te annuleren en om dit door te geven aan de Programma Coördinator voor de Master Media Studies