Aansprakelijkheid en Verzekering

Master of Laws (LL.M.) in Aansprakelijkheid en Verzekering

Het wordt er niet eenvoudiger op in de wereld van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Wel spannender. Bovendien worden de belangen steeds groter. Spreekt dit je aan? Dan is dit jouw master.

Wie is verantwoordelijk bij schade? Het goed regelen van aansprakelijkheid, door slim verzekeren en adequaat handelen, kan bedrijven geld en gezichtsverlies besparen. Deze master leert je de kunst van verzekeren. Interessant is de samenwerking met advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen. Daardoor schakelt het programma naadloos tussen theorie en praktijk. 

De combinatie van bijdragen van specialisten uit de praktijk en docenten met een theoretisch-wetenschappelijk perspectief zorgen ervoor dat je de materie vanuit allerlei perspectieven bestudeert. Daarnaast werk je aan vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt: onderzoeken, schrijven en spreken. Een stage bij een advocatenkantoor of verzekeringsmaatschappij maakt deel uit van het programma.

Waarom een Master in Aansprakelijkheid en Verzekering studeren in Rotterdam?

 • grondige verdieping in het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht;
 • een kleine groep van maximaal 25 studenten;
 • intensieve begeleiding door docent-onderzoekers;
 • bezoeken en stages bij een verzekeringsmaatschappij, assurantiemakelaar en advocatenkantoor.

Carrièremogelijkheden

Met deze master kun je alle kanten op. Afhankelijk van je interesse ben jij straks advocaat, rechter, juridisch adviseur in het bedrijfsleven of start je een carrière in de wetenschap, bij een verzekeraar of een assurantiemakelaar.

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden Master in Aansprakelijkheid en Verzekering.

Leerdoelen

Het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht kent geen geheimen voor jou. Ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving op dit gebied maak je je snel eigen. Praktijkgericht en praktijkgeschoold.

Inhoud van de opleiding

 • Onderzoekspracticum burgerlijk recht
 • Capita aansprakelijkheidsrecht
 • Capita verzekeringsrecht
 • Nationaal en internationaal procederen
 • Aansprakelijkheid en verzekering in de praktijk
 • Methoden van onderzoek
 • Scriptie

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, werkgroepen, masterclasses en seminars. Daarnaast is een stage voor een periode van twee keer vier weken bij een advocatenkantoor en een verzekeringsmaatschappij of assurantiemakelaar een verplicht onderdeel.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master in Aansprakelijkheid en Verzekeringen.

Doelgroep

Wie is wanneer aansprakelijk? Wat zijn daarbij de vereisten? Bestaat er dekking onder de verzekering? Om hier in verschillende situaties op te kunnen reageren moet je veel kennis hebben van zowel het aansprakelijkheids- als verzekeringsrecht. Spreekt dit specialisme je aan? Dan is dit jouw master.

Toelatingseisen

Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van binnen en buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Aansprakelijkheid en Verzekering.

Inschrijven

Deze masteropleiding biedt plaats aan maximaal 25 studenten. De toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure. Wil je deelnemen aan deze selectie dan moet je je daarvoor aanmelden via een aanmeldingsformulier dat in juni op de site van de masteropleiding wordt geplaatst.

Alleen nadat je bent geselecteerd meldt je je aan voor deze opleiding via Studielink. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit je over de verdere procedure.