Carrièremogelijkheden

Master Criminologie

Na je studie

Rotterdamse criminologen zijn werkzaam als beleidsmedewerker of onderzoeker bij ministeries en gemeentes, bij politie, Openbaar Ministerie, gevangeniswezen en reclassering, bij universiteiten, hogescholen en onderzoeksbureaus, bij toezichthouders, bij NGO’s en in toenemende mate ook bij afdelingen voor compliance en forensische accountancy in het bank- en bedrijfsleven.

Daarnaast vervullen criminologen ‘brugfuncties’ op verschillende andere terreinen, vanwege hun kennis van zowel het juridische en ambtelijke veld als het werkterrein van de hulpverlener en de onderzoeker. Recente ontwikkelingen als de internationalisering van de criminaliteitsproblematiek, de privatisering van de veiligheidszorg en het toegenomen belang van cyberspace, vertalen zich inmiddels ook in de arbeidsmarkt voor criminologen.

De Rotterdamse sectie Criminologie heeft regelmatig overleg met een ‘beroepsveldencommissie’, waarin werkgevers vanuit verschillende relevante criminologisch terreinen zitting hebben en onderhoudt via het eigen alumni-netwerk nauw contact met de beroepspraktijk.