Financieel Recht

Master of Laws (LL.M.) in Financieel Recht

In de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van de financiële markten betekent concurrentievoordeel. Een opleiding voor breed georiënteerde academici met een neus voor haute finance.

De financiële wereld wordt steeds juridischer. In de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van de financiële markten betekent concurrentievoordeel.

De master Financieel recht is een opleiding voor breed georiënteerde academici met een neus voor haute finance. Jouw kennis van het financieel recht en bedrijfseconomie maken jou tot een specialist die onmisbaar is voor partijen binnen de financiële sector. In deze master verdiep je je financieel-juridische kennis en werk je aan academische vaardigheden gericht op de financiële wereld. Met deze master verwerf je een solide basis voor een meesterlijke toekomst.

Waarom een Master in Financieel Recht studeren in Rotterdam?

  • Je verkrijgt diepgaande kennis van en inzicht in aspecten van het positieve recht, in het bijzonder het financieel recht.
  • Je ontwikkelt een interdisciplinaire kijk en academische vaardigheden gericht op de financiële wereld.
  • De master Financieel recht aan de EUR is de enige volwaardige masteropleiding op dit gebied en derhalve uniek.

Carrièremogelijkheden

Werkgevers kloppen graag bij je aan met hun financieel-juridische vraagstukken. Afhankelijk van je vooropleiding en specialisatie vind je werk bij de toezichthouders, in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven, de dienstensector of bij (inter)nationale overheden.

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden Master in Financieel Recht

Leerdoelen

Ontwikkelingen in het financieel-juridisch speelveld beoordeel jij op hun effect en relevantie. Je juridische en academische vaardigheden bewijzen hun waarde binnen de financiële wereld. Elke dag weer. Je bent in staat tot het zelfstandig verrichten van economisch/juridisch-wetenschappelijk onderzoek.

Inhoud van de opleiding

Het onderwijsprogramma kent twee varianten:

  • Variant I (voor studenten met een juridisch bachelor- of doctoraaldiploma)
  • Variant II (voor studenten met een niet-juridisch bachelor- of doctoraaldiploma en voor studenten die het schakelprogramma Financieel recht hebben afgerond)

Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Master in Financieel Recht.

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges. De master Financieel recht wordt afgesloten met een scriptie.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master in Financieel Recht.

Doelgroep

Wie over juridisch én financieeleconomisch inzicht wil beschikken, kiest deze master. De praktijk zoekt die unieke interdisciplinaire kennis ook. Je ambieert een nationale of internationale carrière in de financieel-juridische wereld als breed opgeleide academicus met diepgaande kennis van het financieel recht. Schrijf je dan in!

Toelatingseisen

De volgende studenten hebben toegang tot de master Financieel recht. Studenten van binnen en buiten Erasmus School of Law (ESL) met een afgeronde bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, schakel- of premaster studenten en studenten met een WO-bachelordiploma Fiscaal recht, Notarieel recht, Bedrijfskunde, International Business Administration en Economie.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Financieel Recht.

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit je over de verdere procedure.