Pre-master

Master Financieel Recht

Master Financieel recht (zonder civiel effect)

Deze premaster is bestemd voor studenten met vooropleiding bachelor hbo-Rechten, hbo-Management, Economie & recht of hbo-Bedrijfseconomie. Dit programma geeft toegang tot de master Financieel recht. Deze combinatie geeft geen civiel effect. Het studiejaar is onderverdeeld in acht blokken. Je volgt via het vrijdagmiddagonderwijs (tussen 13.00 en 17.00 uur) per blok een vak met de omvang van 7,5 ects. Deze vakken zijn achtereenvolgens:

Blok 1: Staatsrecht
Blok 2: European Union Law
Blok 3: Bestuursrecht
Blok 4: Verbintenissenrecht
Blok 5: Goederen en Insolventierecht
Blok 6: Handelsrecht
Blok 7: Arbeidsrecht
Blok 8: Ondernemingsrecht

Master Financieel recht  (met  civiel effect)

Deze premaster is bestemd voor studenten met vooropleiding bachelor hbo-Rechten. Civiel effect betekent dat je toegang hebt tot de toga-beroepen (advocatuur, rechterlijke macht). Dit programma geeft toegang tot de master Financieel Recht. Het studiejaar is onderverdeeld in acht blokken. Je volgt via het vrijdagmiddagonderwijs (tussen 13.00 en 17.00 uur) het programma van de premaster Rechtsgeleerdheid.

Blok 1: Staatsrecht
Blok 2: European Union Law
Blok 3: Bestuursrecht
Blok 4: Verbintenissenrecht
Blok 5: Goederen en Insolventierecht
Blok 6: Materieel Strafrecht
Blok 7: Formeel Strafrecht
Blok 8: Burgerlijk Procesrecht

Een extra vak is Ondernemingsrecht. Studenten die deze premaster volgen, kunnen zich via premasterstudent@law.eur.nl tot twee weken voor het begin van blok 8 aanmelden voor het vak.