Geneeskunde

Master of Science (MSc) in Geneeskunde

De master Geneeskunde leidt studenten op tot arts. Na thematisch onderwijs, bekend van de bachelor, start je met je co-schappen. Een opwindende tijd waarin je nieuwe kennis opdoet en direct toepast.

In het eerste jaar van de master komen thema’s als ‘Methoden van onderzoek’ en ‘De patiënt’ aan bod. Het tweede jaar start je met de co-schappen. Tijdens deze ‘klinische fase’ loop je enkele weken of maanden stages op specialistische afdelingen van een ziekenhuis en in de huisartsenpraktijk. Het Erasmus MC werkt met ruim 30 aangesloten instellingen. Meestal word je voor de diverse co-schappen in verschillende instellingen geplaatst, waarbij je zelf je voorkeur kan aangeven.

Studeren in het buitenland wordt door de Erasmus Universiteit gestimuleerd en ondersteund. Zowel tijdens het eerste als derde jaar van je master zijn er mogelijkheden om in het buitenland onderzoek te doen of co-schappen te lopen. Zo behoort keuzeonderzoek doen in Baltimore (VS) tot de mogelijkheden.

Waarom een Master in Geneeskunde studeren in Rotterdam?

De geneeskunde master in Rotterdam biedt:

  • studeren in het internationaal gerenommeerde Erasmus MC;
  • alle faciliteiten en beleving van de studentenstad Rotterdam;
  • 30 aangesloten instellingen waar co-schappen gelopen kunnen worden;
  • uitgebreide mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek;
  • uitgebreide mogelijkheden om in het buitenland te studeren en co-schappen te lopen.

Carrièremogelijkheden

Na behalen van de master geneeskunde heb je toegang tot de medische vervolgopleidingen tot huisarts, medisch specialist of sociaalgeneeskundige (bijv. bedrijfsarts). Kies je voor het wetenschappelijk onderzoek dan biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam een uitstekende basis, bijvoorbeeld als onderzoeker in opleiding (OIO) bij een van de afdelingen van het universitair medisch centrum.

Leerdoelen 

De geneeskunde master in Rotterdam biedt:

  • studeren in het internationaal gerenommeerde Erasmus MC;
  • alle faciliteiten en beleving van de studentenstad Rotterdam;
  • 30 aangesloten instellingen waar coschappen gelopen kunnen worden;
  • uitgebreide mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek;
  • uitgebreide mogelijkheden om in het buitenland te studeren en coschappen te lopen.

Doelgroep 

De master Geneeskunde leidt je na je bachelor verder op tot arts: een boeiend vak dat zich continu ontwikkelt. Deze opleiding is voor doorzetters; als medicus ben je nooit klaar met studeren. Geneeskunde is echter ongelooflijk divers. Je kunt doorstuderen voor huisarts, medisch specialist of sociaalgeneeskundige, of je werkt als wetenschapper aan nieuwe medische ontdekkingen.

Toelatingseisen 

Om te worden toegelaten tot de Master in Geneeskunde moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma Geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Andere bachelordiploma's geven geen toegang.

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober in het jaar vóór je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit Rotterdam je over de verdere procedure.

Lees meer over:

Meer informatie over: Inschrijven Master in Geneeskunde.