Media Studies

Master of Arts (MA) in Media Studies

Ontdek de wereld van media en zijn politieke, economische en culturele impact. Word een expert in de mediasector en begrijp hoe het bedrijven en overheden de mediawereld gebruiken.

De masterprogramma’s Media Studies in Rotterdam spelen in op de groeiende behoefte aan academisch gevormde media-experts die de complexe veranderingen in onze internationale samenleving kunnen duiden.

Als student aan de Erasmus Universiteit verdiep je je in de laatste trends op mediagebied en weet je de verbinding te leggen tussen het werkveld en theorie. Je leert je wetenschappelijke bagage toe te passen op vraagstukken waarmee managers, beleidsmakers, communicatieadviseurs, marketeers, mediaplanners, programmamakers en redacteuren binnen en buiten de mediasector worden geconfronteerd.

Waarom een Master in Media Studies studeren in Rotterdam?

  • Je doet actuele kennis op over productie, distributie en receptie van media on- en offline;
  • Een interactief programma, met aandacht voor theorie en praktijk ontwikkel je een visie op de maatschappelijke en culturele aspecten van media;
  • Intensieve training in het analyseren van complexe ontwikkelingen, en het vertalen van de snel veranderende mediawereld naar onderzoek en praktijk.

Leerdoelen

Na deze master:

  • Ben je in staat om actuele ontwikkelingen en processen op mediagebied kritisch te analyseren.
  • Weet jij complexe vraagstukken te vertalen in wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijke en culturele aspecten van de media.
  • Kun jij je inzichten en vaardigheden op creatieve wijze toepassen binnen én buiten de mediasector.

Specialisatie: vier verschillende programma's

Deze masteropleiding kent verschillende specialisaties, ook wel masterprogramma's genoemd. In onderstaande tabel is aangegeven welk programma in voltijd of in deeltijd te volgen is.

Masterprogramma's

Voltijd

Deeltijd

Media & Business Voltijd Deeltijd
Media & Creative Industries Voltijd Deeltijd
Media, Culture & Society Voltijd Deeltijd
Media & Journalistiek Voltijd Deeltijd