Nieuws over Media Studies

Sanne Opree wint Erasmus Universiteit Onderzoeksprijs

Woensdag, 6 september 2017

And the award goes to... Dr. Sanne Opree! Onze assistant professor (Media & Communicatie) mocht de Onderzoeksprijs tijdens de Academische Jaaropening op maandag 4 september in ontvangst nemen. De Onderzoeksprijs is voor een lid van de wetenschappelijke staf die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van onderzoek.

Payal Arora ontvangt Onderwijsprijs

Dinsdag, 5 september 2017

Op 4 september werd op campus Woudestein het begin van het nieuwe academische jaar ingeluid met het Heartbeat Festival en een ceremonie in het auditorium van het Erasmusgebouw. Tijdens die ceremonie ontving ESHCC-docent dr. Payal Arora (Media & Communicatie, ERMeCC) de Onderwijsprijs.

Pauwke Berkers en Erik Hitters ontvangen beurs voor onderzoek naar popmuziek

Maandag, 4 september 2017

Cultuurwetenschapper Pauwke Berkers en mediawetenschapper Erik Hitters hebben van NWO een KIEM-beurs ontvangen voor zijn onderzoeksvoorstel over onderzoek naar popmuziek. Het KIEM-programma financiert samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers en organisaties op het terrein van Creatieve Industrie. Berkers zal als projectleider samenwerken aan dit project met Erik Hitters (ESHCC) en Joke Hermes en Koos Zwaan van Hogeschool Inholland. Samenwerkingspartners zijn De Popcoalitie en POPnl.

Simone Driessen in 'Dagblad de Limburger': gefascineerd door fans

Donderdag, 24 augustus 2017

Onlangs promoveerde Simone Driessen met een proefschrift over fans van boybands uit de jaren 90. Aan Dagblad de Limburger vertelt de kersverse doctor mediawetenschappen waarom het haar zo fascineert dat volwassen vrouwen nog steeds fan zijn van de band die ze ontdekten tijdens hun tienerjaren.

Jacco van Sterkenburg bij Radio 1 over aandacht voor de Oranje Leeuwinnen

Vrijdag, 21 juli 2017

Uitverkochte stadions, 2,1 miljoen kijkers en het koninklijk echtpaar op de tribune: de belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen groeit. Radio 1 sprak met mediawetenschapper dr. Jacco van Sterkenburg over de aandacht voor het vrouwelijke voetbalelftal. Want heeft die aandacht ook een positief effect op de prestaties van het team?

Verleden van steden leeft voort op het web

Dinsdag, 27 juni 2017

Facebookgroepen, websites met herinneringen en buurtblogs: burgers worden steeds meer online erfgoed-bewaarders. Onderzoeker Arno van der Hoeven gaat de grote verscheidenheid aan online initiatieven gericht op stedelijk erfgoed bestuderen. Hiervoor heeft hij een KIEM-beurs ontvangen.

Vind ESHCC nu op Instagram

Vrijdag, 2 juni 2017

Hoera, de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) heeft sinds deze week een eigen Instagram-account. Verwacht foto's van de campus, het studentenleven in Rotterdam en veel Instagram takeovers van ESHCC'ers.

Arno van der Hoeven ontvangt beurs voor onderzoek naar online stedelijk erfgoed

Maandag, 15 mei 2017

Mediawetenschapper Arno van der Hoeven heeft van NWO een KIEM-beurs ontvangen voor zijn onderzoekersvoorstel over online stedelijk erfgoed. Het KIEM-programma financiert samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers en organisaties op het terrein van de Creatieve industrie. Samenwerkingspartners in Van der Hoeven’s project zijn Het Nieuwe Instituut en de Stichting Digitaal Erfgoed Nederland.

Etienne Augé in EenVandaag over micronaties

Maandag, 8 mei 2017

De Republiek van Saugeais, het Vorstendom van Seborga, de Soevereine Staat van Forvik. Wellicht wist u het nog niet, maar in de afgelopen tijd is Europe 12 staten rijker geworden. Stukken niemandsland worden namelijk regelmatig geclaimd en tot natie omgedoopt: de zogenaamde micronatie. Communicatiewetenschapper Etienne Augé sprak erover in EenVandaag.

Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

Donderdag, 13 april 2017

Op 12 april heeft prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die zijn grote waardering uitsprak voor de verschillende innovatieve projecten en onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).