Nieuws over Media Studies

Abby Waysdorf over filmtoerisme: 'Elke snipper informatie over decors en acteurs is waardevol voor fans'

Dinsdag, 14 november 2017

Waarom vliegen filmfans de hele wereld over om locaties en sets van de hitserie Game of Thrones op te zoeken? Abby Waysdorf promoveerde op dinsdag 9 november op dat onderwerp onder leiding van hoogleraar Stijn Reijnders. Op de website van NWO vertelt Waysdorf over haar bevindingen.

Kunnen games ons gedrag sturen?

Vrijdag, 10 november 2017

Games kunnen ons gedrag beïnvloeden, maar zijn geen wondermiddelen. In het NPO Radio1-programma 'Langs de Lijn en Omstreken' vertelde dr. Ruud Jacobs onlangs wat persuasieve games kunnen bewerkstelligen.

Games om te overtuigen hebben effect

Donderdag, 2 november 2017

Games kunnen spelers overtuigen, maar zijn geen wondermiddelen. Dat concludeert mediaonderzoeker Ruud Jacobs zijn proefschrift. Hij deed mediapsychologisch onderzoek naar de vraag of games zoals My Cotton Picking Life en Dumb Ways to Die, ons denken kunnen beïnvloeden over persoonlijke en sociale problemen in de ‘echte wereld’. Jacobs promoveert vrijdag 10 november 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sanne Opree wint Erasmus Universiteit Onderzoeksprijs

Woensdag, 6 september 2017

And the award goes to... Dr. Sanne Opree! Onze assistant professor (Media & Communicatie) mocht de Onderzoeksprijs tijdens de Academische Jaaropening op maandag 4 september in ontvangst nemen. De Onderzoeksprijs is voor een lid van de wetenschappelijke staf die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van onderzoek.

Payal Arora ontvangt Onderwijsprijs

Dinsdag, 5 september 2017

Op 4 september werd op campus Woudestein het begin van het nieuwe academische jaar ingeluid met het Heartbeat Festival en een ceremonie in het auditorium van het Erasmusgebouw. Tijdens die ceremonie ontving ESHCC-docent dr. Payal Arora (Media & Communicatie, ERMeCC) de Onderwijsprijs.

Pauwke Berkers en Erik Hitters ontvangen beurs voor onderzoek naar popmuziek

Maandag, 4 september 2017

Cultuurwetenschapper Pauwke Berkers en mediawetenschapper Erik Hitters hebben van NWO een KIEM-beurs ontvangen voor zijn onderzoeksvoorstel over onderzoek naar popmuziek. Het KIEM-programma financiert samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers en organisaties op het terrein van Creatieve Industrie. Berkers zal als projectleider samenwerken aan dit project met Erik Hitters (ESHCC) en Joke Hermes en Koos Zwaan van Hogeschool Inholland. Samenwerkingspartners zijn De Popcoalitie en POPnl.

Simone Driessen in 'Dagblad de Limburger': gefascineerd door fans

Donderdag, 24 augustus 2017

Onlangs promoveerde Simone Driessen met een proefschrift over fans van boybands uit de jaren 90. Aan Dagblad de Limburger vertelt de kersverse doctor mediawetenschappen waarom het haar zo fascineert dat volwassen vrouwen nog steeds fan zijn van de band die ze ontdekten tijdens hun tienerjaren.

Jacco van Sterkenburg bij Radio 1 over aandacht voor de Oranje Leeuwinnen

Vrijdag, 21 juli 2017

Uitverkochte stadions, 2,1 miljoen kijkers en het koninklijk echtpaar op de tribune: de belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen groeit. Radio 1 sprak met mediawetenschapper dr. Jacco van Sterkenburg over de aandacht voor het vrouwelijke voetbalelftal. Want heeft die aandacht ook een positief effect op de prestaties van het team?

Verleden van steden leeft voort op het web

Dinsdag, 27 juni 2017

Facebookgroepen, websites met herinneringen en buurtblogs: burgers worden steeds meer online erfgoed-bewaarders. Onderzoeker Arno van der Hoeven gaat de grote verscheidenheid aan online initiatieven gericht op stedelijk erfgoed bestuderen. Hiervoor heeft hij een KIEM-beurs ontvangen.

Vind ESHCC nu op Instagram

Vrijdag, 2 juni 2017

Hoera, de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) heeft sinds deze week een eigen Instagram-account. Verwacht foto's van de campus, het studentenleven in Rotterdam en veel Instagram takeovers van ESHCC'ers.