Ondernemingsrecht

Master of Laws (LL.M.) in Ondernemingsrecht

Een master over ondernemingen en handel: oer-Hollands en tegelijkertijd internationaal. Je bestudeert het recht dat het (inter)nationale handelsverkeer regelt. Jouw kennis helpt ondernemers verder.

In Rotterdam, het hart van de Nederlandse bedrijvigheid, biedt de masteropleiding Ondernemingsrecht je de mogelijkheid om ondernemers verder te helpen met jouw specifieke kennis van het ondernemingsrecht. Je verdiept je in de structuur en het functioneren van vennootschappen en de zeggenschapsverhoudingen binnen een vennootschap. Hoe functioneren het bestuur, de aandeelhouders en de commissarissen ten opzichte van elkaar? Welke specifieke vraagstukken spelen bij beursgenoteerde ondernemingen? Daarnaast verdiep je je in fusies, overnames en reorganisaties, met aandacht voor rechtsvergelijking en oog voor internationale ontwikkelingen.

Kortom, in deze master krijg je te maken met vraagstukken die dagelijks tot krantenkoppen leiden.

Waarom een Master in Ondernemingsrecht studeren in Rotterdam?

Je wordt opgeleid tot een academisch gevormde jurist met veel kennis van het positieve ondernemingsrecht, geschillen in de onderneming, internationaal privaatrecht voor ondernemingsrecht, fusies, overnames en reorganisaties, effectenrecht en financiële verslaggeving. Na afronding van de master ben je in staat zelfstandig juridische vraagstukken over het ondernemingsrecht op te lossen.

Carrièremogelijkheden

Jouw toekomst ligt in de advocatuur of de rechterlijke macht. Maar ook in het bedrijfsleven zien ze je graag komen. Bijvoorbeeld op de juridische afdelingen van banken, verzekeringsmaatschappijen, het effectenwezen en andere maatschappelijke sectoren, waarin vraagstukken over het ondernemingsrecht een belangrijke rol spelen.

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden Master in Ondernemingsrecht.

Leerdoelen

Als geen ander weet jij de weg in:

  • De regels van het Nederlands recht, internationale verdragen en regelingen rond ondernemingen en het handelsverkeer.
  • De juridische structuren van bedrijven.
  • Juridisch onderzoek en schriftelijke vastlegging.

Inhoud van de opleiding

  • Onderzoekspracticum Ondernemingsrecht
  • Corporate Governance en Corporate Litigation
  • Fusies, overnames en reorganisaties
  • De beursvennootschap in het effectenrecht
  • Internationaal Privaatrecht voor Ondernemingsrecht
  • Scriptie

Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Master in Ondernemingsrecht.

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, casuscolleges en werkgroepen. Je sluit de master Ondernemingsrecht af met het schrijven van een scriptie.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master in Ondernemingsrecht.

Doelgroep

De master levert een uitstekende voorbereiding op een belangrijke rol in het juridisch speelveld van ondernemingen, nationaal en internationaal. Deze opleiding is bedoeld voor juristen die met relevante juridische en praktische vaardigheden op het hoogste niveau in de praktijk en wetenschap willen functioneren. Een uiterst gewilde master voor scherpe juristen met een ondernemershart.

Toelatingseisen

Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van binnen en buiten Erasmus School of Law (ESL) hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond. Fiscaal recht studenten kunnen eveneens deelnemen, mits zij een aantal aanvullende vakken volgen. Wanneer je het schakelprogramma of de premaster Ondernemingsrecht hebt afgerond ben je ook toelaatbaar.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Ondernemingsrecht.

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober in het jaar vóór je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit Rotterdam je over de verdere procedure.

Lees meer over: