Psychologie

Master of Science (MSc) in Psychologie

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt jou één van de beste masteropleidingen Psychologie van Nederland.

Tijdens de master ga jij, samen met onze experts, de uitdaging aan om complexe psychologische vraagstukken te analyseren, te onderzoeken en op te lossen. Met de master kun je veel kanten op door de verschillende specialisaties. Zo kun jij jouw kennis verdiepen ten aanzien van diagnostiek en behandeling van kinderen, adolescenten en volwassen. Of ga je liever aan de slag met vraagstukken over motivatie op de werkvloer, leren, presteren en het brein? Deze master leid je op tot een allround professional die in staat is wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk. Afgestudeerden hebben namelijk een streepje voor door hun goede theoretische basis en uitstekende onderzoeks- en praktijkvaardigheden.

Waarom een master in Psychologie studeren in Rotterdam?

  • Actief onderwijs door middel van probleemgestuurd onderwijs, waarbij je in kleine groepen werkt aan het oplossen van psychologische vraagstukken.
  • Ruime aandacht voor het ontwikkelen van professionele vaardigen door het volgen van practica en de mogelijkheid om stage te lopen. 
  • Keuze uit zes verschillende specialisaties. 

Kies je specialisatie 

Deze masteropleiding kent verschillende specialisaties, ook wel masterprogramma's genoemd. In onderstaande tabel is aangegeven welk programma in voltijd of in deeltijd te volgen is.

Masterprogramma's Voltijd Deeltijd
Brein en Cognitie Voltijd n.v.t.
Klinische Psychologie Voltijd n.v.t.
Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie Voltijd n.v.t.
Positieve Organisatiepsychologie Voltijd n.v.t.
Psychologie van Leren en Presteren Voltijd n.v.t.
Clinical Psychology Voltijd n.v.t.
Avondprogramma Voltijd Deeltijd