Aanmelden

Master Sociologie

Voldoe je aan de toelatingseisen en wil je je aanmelden voor een van de Nederlandstalige Masterprogramma's in Sociologie? 

Vanaf november tot onderstaande deadline kun je jezelf voor de opleiding aanmelden. 

Status van de aanmelder

Deadline voor het indienen van een volledige aanmelding

Aanmelders met een niet-EER (Europese Economische Ruimte) nationaliteit

15 mei 2017

Aanmelders met een EER nationaliteit

1 juli 2017


Aanmeldingsprocedure

  1. Meld je aan via Studielink. Let er op dat je de juiste opleiding kiest (gegeven in de juiste taal of als er verschillen zijn in het bijbehorende diploma; de tracks binnen de opleiding worden meestal in vervolgstappen gekozen). Deze opleiding heet “Sociologie”. Dag-/ Avondvariant/ Specialisatie kun je later in EUR Aanmeld Portaal kiezen.
  2. Je ontvangt een e-mail met je inlognaam en wachtwoord (ook wel bekend als ERNA gegevens) voor EUR Aanmeld Portaal (toepasselijk voor niet EUR-studenten) en een e-mail met als onderwerp: “Vervolg van je Studielink-aanmelding” met een link naar EUR Aanmeld Portaal.
  3. In EUR Aanmeld Portaal kun je je aanmelding voltooien door de verplichte vragen te beantwoorden en de benodigde documenten te uploaden, je track/ variant te kiezen (mits toepasselijk: dag/ avond of track binnen een opleiding) en een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Je kan beginnen met werken aan je aanmelding, hem opslaan, en er later weer mee verder gaan. Zodra je dit hebt gedaan, kun je je aanmelding verzenden. Let op: We beginnen pas met het verwerken van je aanmelding zodra je deze hebt verzonden in het Portaal (door op de “verzend” button te klikken op de laatste pagina van de vragenlijst).
  4. Om te kunnen werken aan je aanmelding heb je eerst inlog gegevens nodig voor EUR Aanmeld Portaal, ook wel bekend als ERNA gegevens. Een e-mail met inlog gegevens wordt direct na je registratie in Studielink naar je gestuurd: bewaar deze e-mail goed voor later gebruik in het aanmeldingsproces en verifieer je account als student, zoals gevraagd. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen (met ERNA gegevens), vraag dan je gegevens opnieuw aan door een e-mail te sturen naar servicedesk@remove-this.ict.eur.nl.

Let er op dat je tijdens je aanmeldingsprocedure meerdere automatische e-mails kunt ontvangen. Deze kunnen gemarkeerd worden als spam dus zorg ervoor dat je regelmatig je spam/junk map checkt in je mail.

Lees hier meer over op: Automatische berichten tijdens je aanmelding

Vereiste documenten

Wil je alvast beginnen aan je aanmelding, dan kun je nu al je documenten verzamelen om ze vervolgens te uploaden wanneer je daar klaar mee bent. De stap-voor-stap aanmeldingsrichtlijn is alleen zichtbaar op deze pagina wanneer de aanmeldingsprocedure open is. De volgende documenten (in pdf) worden van je gevraagd tijdens de aanmeldingsprocedure. 

  1. Een scan (foto) van de persoonlijke gegevens van je paspoort/ ID kaart en (mits toepasselijk) verblijfsvergunning (beide kanten). De documenten moeten geldig zijn. Dit is niet vereist als je een Nederlands paspoort hebt of als je een student bent/ bent geweest aan een Nederlandse universiteit.
  2. Een scan (foto) van je diploma(‘s).*
  3. Een scan (foto) van je officiële meest recente cijferlijst (met daarop alle cijfers vanaf het begin van het programma en wenselijk ook van nog te behalen vakken). Huidige studenten van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences aan de Erasmus Universiteit Rotterdam mogen hun studentenkopie van het studievoortgangsoverzicht uploaden.
  4. Behalve de bovengenoemde documenten die vereist zijn voor je aanmeldingsprocedure mag je ook aanvullende documenten uploaden waarvan jij denkt dat die je profiel versterken (bijvoorbeeld bewijs van taalkennis, aanbevelingsbrieven, CV, motivatiebrief etc.). Let er op dat je er hier niet te veel van upload om er voor te zorgen dat deze de vereiste documenten niet overschaduwen.

* Als je nog geen diploma hebt behaald, voeg dan een officiële kopie van je meest recente cijferlijst toe. In het geval dat je officiële cijferlijst geen inschrijfgegevens bevat (datum van inschrijving, de naam van je opleiding, aantal studiepunten behaald/nog te behalen), vereisen wij een verklaring van je universiteit met de informatie die mist inclusief een verwachte afstudeerdatum (meestal is dit een verklaring van de administratie afdeling van je opleiding). Huidige studenten van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences aan de Erasmus Universiteit Rotterdam mogen hun studentenkopie van het studievoortgangsoverzicht uploaden.

Belangrijke informatie
Op deze pagina kun je belangrijke informatie vinden omtrent de details van de aanmeldingsprocedure zoals de manieren van het opgeven van je nationaliteit en de kwaliteit van de te uploaden documenten.

Wat gebeurt er na je aanmelding?
Nadat je je aanmelding hebt ingediend begint het proces van het beoordelen van je aanmelding. Dit proces bestaat uit meerdere stappen en je wilt wellicht weten waar je je voor moet voorbereiden.

Collegegeld en kosten

De te betalen vergoeding voor het volgen van een master in Sociologie vind je hier. Let op! Indien je al een masteropleiding hebt afgerond, betaal je het hogere instellingstarief. 

De kosten voor verplichte literatuur, readers etc. bedragen ongeveer € 500,-.