Aanbod voor Leidse en Delftse studenten

Minorsamenwerking TU Delft, Leiden en Erasmus Universiteit

Wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Net als een studieverblijf in het buitenland verrijkt een Rotterdamse minor je studie én cv.

De verbredende minoren van de Erasmus Universiteit Rotterdam vallen onder de LDE-minorsamenwerking. In deze minoren is 33% van de plaatsen gereserveerd voor Leidse en Delftse studenten. Bekijk hier het verbredende minoraanbod van de Erasmus Universiteit.

Minoromvang en minorperiode Erasmus Universiteit Rotterdam

Alle EUR-minoren - m.u.v. Technische Geneeskunde - zijn 15 EC. Het minoronderwijs, inclusief afsluitende toetsen, vindt plaats in de eerste tien weken van het academische jaar. Het is roostertechnisch helaas niet mogelijk twee minoren tegelijkertijd te volgen. Indien je meer dan 15 EC nodig hebt, zijn er de volgende mogelijkheden:

• Je volgt een tweede EUR-minor in het eerstvolgende collegejaar.
  • Je volgt keuzevakken aan je eigen instelling, de EUR of een andere onderwijsinstelling.

Let op: EUR-keuzevakken vallen helaas niet onder de minorsamenwerking. Je moet je apart aanmelden voor keuzevakken. De procedures en regels verschillen per faculteit. Meer informatie vind je op de Universitaire Keuzevakkengids.

Aanmeldprocedure verbredende EUR-minor

Je kunt je van 1 mei t/m 31 mei aanmelden voor een verbredende EUR-minor via het LDE-aanmeldformulier. Het aanmeldformulier wordt op maandag 1 mei om 09.00 uur beschikbaar gemaakt. Let bij het invullen op het volgende:

• Je kunt maximaal één voorkeur voor een verbredende minor indienen.
  • Je vooraanmelding voor een EUR-minor geldt als je 1e voorkeursaanmelding.
  • Je kunt ook voorkeuren bij je eigen onderwijsinstelling indienen.
  • Je ontvangt eind juni bericht op je studentmail of je geplaatst bent op je voorkeursminor.
  • Je voorkeuren bij je thuisinstelling komen te vervallen als je geplaatst wordt op een EUR-minor (m.u.v. selectieminoren).
  • Je kunt slechts geplaatst worden op één minor aan de EUR, TU Delft, óf Leiden.

Gezamenlijke LDE-minoren

De TU Delft, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit bieden ook enkele gezamenlijke minoren aan. Je volgt colleges bij twee of meer van de LDE-partners. Je kunt kiezen uit een pakket van 15 EC of een pakket van 30 EC. Let op: voor LDE-minoren meld je je aan via je eigen universiteit!

In 2017-2018 worden de volgende LDE-minoren aangeboden:

Pilot Erasmus MC - LUMC

Ben je een LUMC-student? In 2017-2018 is het mogelijk een verdiepende minor aan het Erasmus MC te volgen. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd. De aanmelding voor deze minoren verloopt via het LUMC. De verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor andere externe studenten.