Updates omtrent corona

Informatie voor studenten en medewerkers

Laatste update: 24 maart 2022

Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. Erasmus Universiteit Rotterdam blijft de ontwikkelingen volgen.

Laatste update

De universiteit is weer helemaal open. Er geldt geen maximale groepsgrootte meer en de mondkapjesplicht is komen te vervallen. Ook is het niet meer nodig om je QR-code te tonen bij bijvoorbeeld de horeca en het sportgebouw.

• Het advies om maximaal de helft van de werktijd op kantoor te werken vervalt. Hiermee komen we in een overgangssituatie naar een hybride werksituatie. We zoeken nu naar een nieuwe balans die goed is voor individuele medewerkers én voor het team: wanneer werk je thuis, wanneer op kantoor? Je stemt dit af met jouw leidinggevende en je team. Zie ook: https://my.eur.nl/nl/eur employee/hr/arbeidsvoorwaarden/blended-working/blended-working-tijdens-en-na-corona.
  • Er geldt geen mondkapjesplicht meer. De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen is ook vervallen.
  • Iedereen wordt gevraagd om de basisregels (hygiënemaatregelen) en quarantainerichtlijnen te blijven volgen.
  • Het is niet meer nodig om een zelftest te doen als je geen klachten hebt. Daarmee vervalt het advies om twee keer in de week te testen als je naar de universiteit gaat en geen klachten hebt. Nog steeds geldt: blijf thuis als je klachten hebt en doe een zelftest. Studenten kunnen vanaf heden een gratis sneltest ophalen bij de servicedesk op de begane grond in Sanders Building.

• "Blijf je testen!"

De laatste coronamaatregelen zijn 23 maart opgeheven. Marion Koopmans reageert in de media.

Vergelijk @count opleiding

• @title