Updates en veelgestelde vragen omtrent corona
Informatie voor studenten, studiekiezers en medewerkers

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Laatste update: 23 september 2020, 12:10 uur

Erasmus Universiteit Rotterdam volgt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en volgt alle maatregelen die zijn gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Lees hier wat de overheidsmaatregelen betekenen voor de studenten en medewerkers van onze universiteit.

Laatste update

• Per 20 september gelden er lokale maatregelen in Rotterdam-Rijnmond. Bekijk de factsheet hier.

• Sinds 15 juni zijn gedeeltes van de campus onder voorwaarden weer open voor medewerkers en studenten tot een maximum van 20% van de beschikbare capaciteit. Ook zijn enkele winkels, restaurants en diensten weer open. Kom je naar de campus? Neem altijd je medewerkers- of studentenpas mee. Lees meer op de pagina 'campus & evenementen'.

• De meeste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn verlengd. Werk zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Vermijd drukte. Was vaak je handen. Lees hier alle maatregelen van de overheid: Rijksoverheid.nl/coronavirus

Studenten & onderwijs

Campus & evenementen

Medewerkers & docenten

Welzijn & gezondheid

Internationaal reizen

• Calamiteiten

Bel bij calamiteiten naar 010 408 11 00.
    Bel bij internationale noodgevallen naar +31 (0)6 408 47 882

• Actuele informatie via het RIVM

De meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus lees je op de website van het RIVM. Het RIVM monitort de situatie in Nederland en geeft adviezen via https://www.rivm.nl/coronavirus.

• Relevante telefoonnummers voor meer informatie:

Publieksinformatienummer voor vragen over het Coronavirus: (0800) 13 51.
    RIVM: +31 (030) 274 91 11.
    GGD Rotterdam-Rijnmond: +31 (010) 443 80 31

Of vul het contactformulier in van GGD Rotterdam-Rijnmond.
    Bekijk hier de testlocaties van het GGD, waar je je kunt laten testen bij symptomen.