Updates en veelgestelde vragen omtrent corona

Informatie voor studenten, studiekiezers en medewerkers

Laatste update: 17 januari 2022, 16:00 uur

Erasmus Universiteit Rotterdam volgt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en volgt alle maatregelen die zijn gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Lees hier wat de overheidsmaatregelen betekenen voor de studenten en medewerkers van onze universiteit.

Laatste update

• Vanaf maandag 17 januari is fysiek onderwijs op de campus weer toegestaan. Voor alle ruimtes geldt wel een maximale groepsgrootte van 75 personen. Kijk op de eigen opleidingspagina's wanneer er daadwerkelijk onderwijs wordt aangeboden.
  • Het thuiswerkadvies voor medewerkers blijft: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Onderzoekers en docenten kunnen wel naar de universiteit komen voor onderzoek en onderwijs dat daar moet plaatsvinden.
  • Het dragen van een mondkapje is overal binnen de gebouwen verplicht, ook als je zit. Waar mogelijk houden we overal op campus en daarbuiten de 1,5 meter in acht.
  • We adviseren iedereen die naar de campus komt om zichzelf twee keer per week te testen met een zelftest. Zelftests kun je gratis aanvragen via www.zelftestonderwijs.nl.

Studenten & onderwijs

Campus & evenementen

Medewerkers & docenten

Welzijn & gezondheid

Internationaal reizen

• Calamiteiten

Bel bij calamiteiten naar 010 408 11 00.
    Bel bij internationale noodgevallen naar +31 (0)6 408 47 882

• Actuele informatie via het RIVM

De meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus lees je op de website van het RIVM. Het RIVM monitort de situatie in Nederland en geeft adviezen via https://www.rivm.nl/coronavirus.

• Relevante telefoonnummers voor meer informatie:

Publieksinformatienummer voor vragen over het Coronavirus: (0800) 13 51.
    RIVM: +31 (030) 274 91 11.
    GGD Rotterdam-Rijnmond: +31 (010) 443 80 31

Of vul het contactformulier in van GGD Rotterdam-Rijnmond.
    Bekijk hier de testlocaties van het GGD, waar je je kunt laten testen bij symptomen.

Vergelijk @count opleiding

• @title