Updates en veelgestelde vragen omtrent corona
Informatie voor studenten, studiekiezers en medewerkers

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Laatste update: 22 januari 2021, 12:30 uur

Erasmus Universiteit Rotterdam volgt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet en volgt alle maatregelen die zijn gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Lees hier wat de overheidsmaatregelen betekenen voor de studenten en medewerkers van onze universiteit.

Laatste update

• Nederland is in een volledige lockdown, dit houdt in dat er géén fysiek onderwijs op de campus plaatsvindt. De maatregelen duren in ieder geval tot en met 9 februari.  Meer informatie op de pagina voor studenten & onderwijs.
  • Een uitzondering geldt voor examens, tentamens en begeleiding van studenten die dat het meeste nodig hebben. Voor die laatste groep geldt dat er gebruik kan worden gemaakt van speciale studieplekken in de universiteitsbibliotheek.
  • We werken allemaal thuis, tenzij je locatiegebonden onderzoek/werk dient uit te voeren. Meer informatie op de pagina voor medewerkers & docenten.
  • Alle medewerkers en docenten moeten toestemming aanvragen om op de campus te werken via dit formulier (Het formulier is bereikbaar via eduVPN, EUR-laptop met Direct Access, Remote Desktop of wifi op de campus).
  • Moet je vanwege een uitzondering toch op de campus zijn? De RIVM-richtlijnen blijven gelden op de gehele campus (1,5m afstand, vermijd drukte, was vaak je handen en draag een mondkapje bij verplaatsen door gebouwen). Lees hier alle maatregelen van de overheid: Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Studenten & onderwijs

Campus & evenementen

Medewerkers & docenten

Welzijn & gezondheid

Internationaal reizen

• Calamiteiten

Bel bij calamiteiten naar 010 408 11 00.
    Bel bij internationale noodgevallen naar +31 (0)6 408 47 882

• Actuele informatie via het RIVM

De meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus lees je op de website van het RIVM. Het RIVM monitort de situatie in Nederland en geeft adviezen via https://www.rivm.nl/coronavirus.

• Relevante telefoonnummers voor meer informatie:

Publieksinformatienummer voor vragen over het Coronavirus: (0800) 13 51.
    RIVM: +31 (030) 274 91 11.
    GGD Rotterdam-Rijnmond: +31 (010) 443 80 31

Of vul het contactformulier in van GGD Rotterdam-Rijnmond.
    Bekijk hier de testlocaties van het GGD, waar je je kunt laten testen bij symptomen.