Internationaal reizen

De Erasmus Universiteit Rotterdam volgt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reisadviezen worden continue aangepast. Op de website Nederland Wereldwijd, van het ministerie van Buitenlandse zaken, worden de reisadviezen bijgehouden.

Laatste berichten

• Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies.

Reizen/stage/exchange/veldwerk naar landen met kleurcode geel/ groen mogen volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) plaatsvinden. Ga wijs op reis. Bekijk deze site voor vertrek om te kijken wat je moet regelen voor jouw reis naar het buitenland, en als je weer terug reist naar Nederland. Let op: kleurcodes kunnen vanwege de pandemie ineens veranderen; een geel gebied kan in een totale lock down komen waardoor uitreizen/ onderwijs volgen niet meer mogelijk is.

Kijk voor de meest actuele informatie altijd op de website van het Ministerie voor Buitenlandse Zaken.

Momenteel laten steeds meer landen versoepelingen toe omtrent eerder genomen coronamaatregelen. Toch kan het voorkomen dat een land door een plotselinge corona uitbraak opnieuw maatregelen moet treffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Houd daarom het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten via: www.nederlandwereldwijd.nl.

Let op: de reisverzekering van EUR dekt geen schade opgelopen door een corona-infectie, opgelopen in een gebied waarvoor een rood of oranje reisadvies gold ten tijde van afreis. Tot 10 dagen na terugkeer van een (privé-)reis uit een risicogebied, word je bij klachten (ook milde) geacht twee weken vanuit huis te werken/ niet naar de werklocatie te komen.

Raadpleeg deze pagina voor alle informatie over je (Erasmus +) exchange en stage.

Als je uit een gebied komt met kleurcode oranje/rood, is het verplicht om een negatieve COVID-19-testuitslag te laten zien. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder, ook als je een coronavaccinatie hebt gehad. Welke soort testuitslag je nodig hebt en wat de eisen zijn, verschilt per vervoersmiddel. Ga voor de meest actuele informatie naar deze pagina van de Rijksoverheid

Daarnaast is thuisquarantaine (thuisblijven) vanaf 1 juni 2021 verplicht als je na een verblijf in bepaalde landen met een zeer hoog coronarisico (terug) naar Nederland reist. De quarantaineplicht geldt vanaf 22 september niet als je gevaccineerd bent. Zie voor meer informatie over thuisquarantaine de pagina van de Rijksoverheid

Reizigers uit landen waar de gezondheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met, of lager zijn dan in Nederland, kunnen Nederland inreizen. Als je Nederland wilt binnenkomen, of terug wilt reizen, controleer dan de checklist van de Rijksoverheid voordat je op reis gaat. In landen met een hoog risiconiveau is het verplicht om een negatieve testuitslag te laten zien voordat je vertrekt en/of geldt een quarantaineplicht bij aankomst in Nederland.

Dat ligt helemaal aan de situatie. Vragen hierover? Stel ze aan de HR Corona Helpdesk: hr.international@eur.nl. Het overzicht van vragen wordt gebruikt bij het aanvullen van de algemene online informatie.

Ook bij het ontvangen van studenten en gasten uit het buitenland houden we ons aan eventuele restricties uitgevaardigd door het RIVM of het Ministerie van Buitenlandse Zaken op het inreizen vanuit bepaalde gebieden. Bovendien kan er een uitreisverbod zijn voor mensen vanuit besmette gebieden.

Vergelijk @count opleiding

• @title