Studiekiezers

Je kunt aan een bachelor- of (pre-)masteropleiding beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). We bieden een volledig onderwijsprogramma aan; fysiek op de campus als het kan, online of blended als het moet.

Laatste berichten

• De Erasmus Universiteit Rotterdam garandeert dat alle studiekiezers en herinschrijvers per 1 september 2020 een volledig onderwijsprogramma krijgen aangeboden; fysiek op de campus als het kan, online of blended als het moet. Ook bieden we alle tentamens aan, waar dat nodig is in aangepaste vorm. Lees meer
  • De komende periode vinden er geen grote evenementen plaats op de campus.

• De campus zelf is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden. Houd er rekening mee dat de meeste gebouwen en faciliteiten beperkt (enkel met medewerkers- of studentenpas) of niet open zijn vanwege de coronamaatregelen.

Weten welke faciliteiten er open zijn en wanneer? Kijk hier op de EUR-website.

Je kan de campus ook online bezoeken via onze virtual experience.

• Via meeloopdagen.eur.nl vind je een actueel overzicht van al onze online evenementen voor studiekiezers.

Via www.eur.nl/studiekeuze vind je de contactinformatie van al onze opleidingen. Zo kun je chatten met studenten en voorlichters, om alle informatie te krijgen die jij nodig hebt voor het maken van je keuze.

• Via deze link vind je alles over de bachelor- en masteropleidingen aan Erasmus Universiteit Rotterdam: www.eur.nl/studiekeuze

• Om aanmelders meer tijd en ruimte te geven om hun aanmelding gereed te maken, werd de aanmelddatum  voor reguliere bacheloropleidingen verschoven naar 1 juni 2020 (de oorspronkelijke aanmelddeadline was 1 mei 2020). Bekijk voor de aanmelddeadline van de opleidingen met selectie (zonder fixus) de webpagina van de betreffende opleiding. Je vindt jouw opleiding via het menu of via  www.eur.nl/studiekeuze.

• Op www.eur.nl/studiekeuze staan tips en trucs voor jou over hoe je het beste een studiekeuze kan maken en welke stappen je kan doorlopen voor een goede voorbereiding. Tevens staan er diverse algemene filmpjes over het kiezen van een studie en de voorbereiding op de universiteit:

• Hoe kies ik een studie? Een goede studiekeuze maken is nog niet zo makkelijk, in deze sessie wordt een stappenplan uitgelegd over hoe je een goede keuze kunt maken;

• Verschil tussen VO en WO: Het VWO verschilt qua onderwijs en werkhouding best flink van de universiteit. In deze sessie worden de belangrijkste verschillen uitgelegd zodat je weet wat je te wachten staat;

• Hoe bereid ik me voor? De overstap van het VWO naar de universiteit is voor veel leerlingen een grote stap. Een goede voorbereiding kan enorm helpen. In deze sessie geven we je tips hoe jij je het beste kan voorbereiden op studeren aan de universiteit;

• Vier kenmerken van een succesvolle student: Jij wilt straks natuurlijk ook succesvol studeren. In deze sessie gaan we in op kenmerken van succesvolle studenten.
  • Ja, onze studies zijn toegankelijk voor topsporters. Voor meer informatie over het topsportbeleid en mogelijkheden kan je contact opnemen met topsportcoördinator Gaby Dijkstra via: topsport@erasmussport.nl of 0651170183. Op deze website kan je meer informatie vinden