Studiekiezers

Je kunt aan een bachelor- of (pre-)masteropleiding beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). We bieden een volledig onderwijsprogramma aan; fysiek op de campus als het kan, online of blended als het moet.

• Alle studiekiezers en herinschrijvers krijgen een volledig onderwijsprogramma aangeboden; fysiek op de campus als het kan, online of blended als het moet. Ook bieden we alle tentamens aan, waar dat nodig is in aangepaste vorm.
  • Studievoorlichting gaat online gewoon door: De Bachelor Open Dag en Master Open Dag en ook meeloopdagen kun je online volgen.
  • Hier vind je alles over de bachelor- en masteropleidingen aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

• Op www.eur.nl/studiekeuze staan tips en trucs voor jou over hoe je het beste een studiekeuze kan maken en welke stappen je kan doorlopen voor een goede voorbereiding. Tevens staan er diverse algemene filmpjes over het kiezen van een studie en de voorbereiding op de universiteit:

• Hoe kies ik een studie? Een goede studiekeuze maken is nog niet zo makkelijk, in deze sessie wordt een stappenplan uitgelegd over hoe je een goede keuze kunt maken;

• Verschil tussen VO en WO: Het VWO verschilt qua onderwijs en werkhouding best flink van de universiteit. In deze sessie worden de belangrijkste verschillen uitgelegd zodat je weet wat je te wachten staat;

• Hoe bereid ik me voor? De overstap van het VWO naar de universiteit is voor veel leerlingen een grote stap. Een goede voorbereiding kan enorm helpen. In deze sessie geven we je tips hoe jij je het beste kan voorbereiden op studeren aan de universiteit;

• Vier kenmerken van een succesvolle student: Jij wilt straks natuurlijk ook succesvol studeren. In deze sessie gaan we in op kenmerken van succesvolle studenten.
  • Gedurende de lockdown vinden er zo min mogelijk activiteiten plaats op de campus. We raden je dan ook af de campus nu te bezoeken. De meeste gebouwen en faciliteiten zijn zeer beperkt (enkel met medewerkers- of studentenpas) of niet open vanwege de coronamaatregelen.

• Via meeloopdagen.eur.nl vind je een actueel overzicht van al onze online evenementen voor studiekiezers.

Via www.eur.nl/studiekeuze vind je de contactinformatie van al onze opleidingen. Zo kun je chatten met studenten en voorlichters, om alle informatie te krijgen die jij nodig hebt voor het maken van je keuze.