Welzijn & gezondheid

Blijf je maar piekeren over het coronavirus? Voel je je somber? Of is het vooral lastig om een (nieuwe) werk-privé balans te vinden? De EUR wil jou ook onder deze bijzondere omstandigheden ondersteunen om gezond te blijven. Op deze pagina vind je alles over welzijn en gezondheid.

Laatste berichten

• De meeste coronamaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn verlengd. Werk zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Vermijd drukte. Was vaak je handen. Lees hier alle maatregelen van de overheid: Rijksoverheid.nl/coronavirus
    • Blijf je maar piekeren over het coronavirus? Voel je je somber? Of is het vooral lastig om een (nieuwe) werk-privé balans te vinden? Erasmus Universiteit Rotterdam wil haar medewerkers ook onder deze bijzondere omstandigheden ondersteunen om gezond te blijven. Zorg dat je over je welzijn in gesprek blijft met je leidinggevende of supervisor.

Kun je extra hulp gebruiken? Dan bieden we je diverse faciliteiten. Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor al onze medewerkers, ongeacht type contract. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een van de dienstverleners. Meer informatie over de ondersteuning die we bieden vind je op MyEUR, het intranet voor medewerkers.

• De EUR heeft alle initiatieven op het gebied van studentenwelzijn op één plek gebundeld, op het platform Are you OK out there? Je vindt hier o.a. handvatten om online studeren makkelijker te maken, betrouwbare modules en diensten op het gebied van mentaal welzijn, bewegingsactiviteiten, activiteiten voor maatschappelijk welzijn en een hulplijn voor degenen die een luisterend oor zoeken.

Studenten kunnen Are you OK out there? op MyEUR vinden (na login)

• EUR is een inclusieve universiteit die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Voor discriminatie is nooit ruimte. Je kunt in geval van discriminatie een melding maken bij een vertrouwenspersoon voor studenten of medewerkers of bij je leidinggevende.

• Je kunt je gratis laten testen bij de GGD, wanneer je symptomen hebt.

Testlocaties in de regio Rotterdam

Testlocaties in de regio Den Haag

Achtergrondinformatie

Ga naar de website van het RIVM voor meer informatie over de coronatests.

• Ja, dat kan. Het assortiment van Lyreco is opgenomen in het inkoopsysteem ProActis. Let op: de kosten zijn voor rekening van de faculteit of de dienst.

• Bij ziekte, al dan niet door het coronavirus, blijft de gewone ziekmeldprocedure van toepassing.

Let op: iedereen met milde klachten (denk aan hoesten, niesen, verkoudheid, lichte koorts) wordt geacht thuis te blijven en waar mogelijk thuis te werken.

Voor meer informatie ga naar MyEur. https://my.eur.nl/nl/eur-employee/hr/gezond-en-veilig-werken/ziekte/ziek-en-beter-melden-procedures

• Als je positief getest bent op corona ben je besmettelijk voor andere personen. Om deze reden moet je in isolatie. Je mag na een positieve test pas uit isolatie als je 24 uur zonder klachten bent EN minimaal 7 dagen na start klachten. Op die manier weet je zeker dat je het virus niet meer kan overdragen.

• Jij moet in dat geval ook thuis blijven. Je moet thuisblijven (in quarantaine) t/m 10 dagen na het laatste contact met de positief geteste persoon. Over het algemeen is het binnen een huishouden niet mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren en zal deze quarantaine ingaan na de laatste ziektedag van de huisgenoot.

Let wel: Heeft je huisgenoot alleen verkoudheidsklachten, maar heb je zelf geen symptomen? Dan hoef je niet in quarantaine. Mocht je toch klachten ontwikkelen, laat je dan wel testen.

• Voor ziek- en betermelden is de procedure dat jij je ziek/beter meldt bij je direct leidinggevende. Telefonisch ziek- en betermelden heeft de voorkeur.

Meld je ook ziek of beter als je aan het thuiswerken bent. Alleen op deze manier weten wij hoe het met iedereen is en houden we overzicht van de ziek- en betermeldingen binnen onze hele organisatie.