Erasmus TV

Wat betekent het corona-virus voor medewerkers en studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam? Blijf op de hoogte via Erasmus TV.

Aflevering 14 (9 april 2020) - Sluiting van gebouwen

Hans Smits en Merve Rousian bespreken de sluiting van gebouwen op campus Woudestein en hebben het over onze geneeskundestudenten, die bijdragen waar ze kunnen bij het Erasmus MC.

Aflevering 13 (7 april 2020) - Veilig en gezond thuis werken

Dinsdag in Erasmus TV: professor Laura den Dulk vertelt ons hoe we gezond kunnen thuiswerken en hoe we de balans tussen werk en privéleven kunnen bewaken. HR-directeur Lieke Skidmore vertelt ons meer over de faciliteiten die EUR biedt aan thuiswerkers.

Erasmus TV 13

Erasmus TV 13 - Maintaining your work life balance

Aflevering 12 (6 april 2020) - Muziek

Hoe kan muziek je door de crisis helpen en wat doet Studium Generale om je te helpen? Frederieke Hoitink van Studium Generale vertelt in Erasmus TV meer over het Music Monday-initiatief en studenten Varvara Porechenkova en Juliana Boboshko delen wat muziek voor hen betekent in deze periode.

Erasmus TV 12 thumbnail

Erasmus TV 12 - Music

Aflevering 11 (2 april 2020) - De nieuwe overheidsmaatregelen

Hans Smits blikt terug op de nieuwe aangekondigde overheidsmaatregelen van dinsdag 31 maart 2020 en wat ze voor de universiteit betekenen. En wat is jouw ervaring met online onderwijs? Onderzoeker Farshida Zafar (ESL) wil het graag weten voor haar onderzoek!

Erasmus TV 11

Erasmus TV 11 - New government measures

Aflevering 10 (31 maart 2020) - De uitdagingen voor docenten

De EUR schakelde snel over op online onderwijs. Wat is er nodig om dit te doen en wat voor soort problemen brengt dit met zich mee voor docenten? Jeroen Jansz (CLI) en Dion Bongaerts (RSM) praten hierover in Erasmus TV.

Erasmus TV 10 - The challenges for lecturers

Aflevering 9 (30 maart 2020) - Inschrijven nieuwe studenten

Er zijn geen centrale examens op middelbare scholen, hoe gaan nieuwe studenten zich dan inschrijven voor volgend jaar? Stella Verbrugge (Hoofd Studentenadministratie) en Rutger Engels (rector magnificus) praten hierover maandag in Erasmus TV.

Erasmus TV 9 thumbnail

Erasmus TV 9 - How will new students enroll for next year?

Aflevering 8 (26 maart 2020) - Online onderwijs gaat door tot 1 juni

De EUR blijft 'in principe' online onderwijs aanbieden tot 1 juni. Rutger Engels en Anne van de Graaf (Director of Operations RSM) praten over de gevolgen hiervan voor studenten en medewerkers in Erasmus TV.

Het coronavirus zet de wereld op zijn kop. Om te voorkomen dat het welzijn van studenten hieronder lijdt, heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een online platform opgezet: Are you OK out there?. De rector magnificus praat ons bij.

Erasmus TV 8 - Online education will be continued until 1 June

Aflevering 7 (24 maart 2020) - Een veilige en gezonde werkomgeving thuis

Rector Rutger Engels reflecteert op de nieuwe maatregelen die de regering gisteren heeft aangekondigd. Roos Schelvis (HR) vertelt over een veilige en gezonde werkomgeving thuis.

Episode 7 of Erasmus TV

Erasmus TV 7 - A safe and healthy work environment at home

Aflevering 6 (23 maart 2020) - Aziatische studenten en discriminatie

Veel mensen met een Aziatisch uiterlijk ervaren discriminatie in deze periode. Jingli Gao (CSA EUR) en Debra Young (vertrouwenspersoon) spreken erover in Erasmus TV.

Thumbnail Erasmus TV 6

Erasmus TV 6 - Asian students and discrimination

Aflevering 5 (20 maart 2020) - BSA en de mogelijke gevolgen voor je studie

Vandaag in Erasmus TV spreekt Lilian Jillissen (E&S) over het BSA en de mogelijke gevolgen van de coronacrisis voor het studiepad van studenten. Student Guido van Winden schuift aan om te vertellen over de vele initiatieven van Rotterdamse studenten om hulp te bieden aan mensen die dat nu extra nodig hebben.

Erasmus TV 5 - Coronavirus and BSA

Aflevering 4 (19 maart 2020) - Coronavirus en het Erasmus MC

Vandaag is Rector Magnificus Rutger Engels te gast in Erasmus TV samen met Walter van den Broek van het Erasmus MC. Zij praten over de bijzondere situatie waarin het Erasmus MC verkeert en de gevolgen voor studenten.

Close-up of Walter van de Broek live at Erasmus TV

Erasmus TV 4 - Coronavirus and Erasmus MC

Aflevering 3 (18 maart 2020) - Coronavirus en internationale studenten

Vandaag waren Rose Korver van het International Office en Hans Smits te gast. Ze gingen in op de zaken waar uitwisselingsstudenten en studenten uit het buitenland tegenaan lopen. Ook spraken we een aantal internationale studenten over de manier waarop het coronavirus hun leven nu beïnvloedt.

International Officer Rose Korver at Erasmus University Rotterdam

Erasmus TV 3 - Coronavirus and international students

Aflevering 2 (17 maart 2020) - Reactie op speech Mark Rutte en maatregelen coronavirus

Vandaag bespraken rector magnificus Rutger Engels en CvB-voorzitter a.i. Hans Smits de speech van Mark Rutte na en beantwoordden ze vragen in een live-uitzending van Erasmus TV.

Erasmus TV 2 - Response to speech Mark Rutte

Aflevering 1 (16 maart 2020) - College van Bestuur over de maatregelen voor werknemers en studenten

De situatie rondom het coronavirus verandert van dag tot dag. Wat betekent dit voor je studie? Rector Magnificus Rutger Engels en CvB-voorzitter a.i. Hans Smits gaan hierover in gesprek in Erasmus TV en beantwoorden vragen van studenten.

Hans Smits, Rutger Engels and Tessa Hofland

Erasmus TV 1 - Executive Board about measures regarding coronavirus