Prof.dr. Irene van Staveren

Irene van Staveren is hoogleraar ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Specifiek ligt haar expertise op het gebied van ethiek en economische filosofie. Van Staveren is projectleider van de online database Indices of Social Development. Daarnaast is ze bestuurslid van het Sustainable Finance Lab, een denktank die een duurzamere financiële sector voor ogen heeft. Ook is ze vicevoorzitter van de Nederlandse tak van Rethinking Economics, een wereldwijde beweging van studenten die een diverser economisch denken bepleiten.

Ontwikkelingseconomie | feministische economie | migraine | interdisciplinariteit

Irene van Staveren bij Brainwash: Het kapitalisme voorbij

Studio Erasmus Podcast - Irene van Staveren over de zoektocht naar de oplossing voor haar migraine

Lees de columns van Irene van Staveren in Trouw

Economie en sociale machtsverhoudingen

In haar onderzoek verbindt Van Staveren de economie met onderwerpen als sociale cohesie, sociale uitsluiting, ongelijkheid en discriminatie. Ook onderzoekt ze ethiek en waarden in de economie.

Uit onvrede met de stand van zaken van het economieonderwijs schreef ze het leerboek Introduction to Economics from a Pluralist and Global Perspective (Routledge, 2015). In 2016 publiceerde ze het boek 'Wat wij kunnen leren van economen die (bijna) niemand meer leest', waarin ze pleit voor een pluralistische benadering van de economie aan de hand van belangrijke inzichten van tien ‘vergeten’ economen. Ook schrijft Van Staveren columns voor Trouw.

Van Staveren studeerde economie en behaalde haar doctoraat aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

"Onze economie kan geen stootje hebben. We zijn zo gespecialiseerd, zo gefocust op massaproductie en efficiëntie.”

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen