Gastcuratoren maken verrassende tentoonstelling van EURcollectie

Dinsdag, 19 september 2017

Erwin Olaf, Sophie Zijlmans, Jan Cremer, Gilbert & George; een greep uit de kunstenaars in de expositie ‘De keuze van de postkamer’, die medewerkers van Documentary Information samenstelden. Als gastcuratoren doken ze de database en de depots in van de kunstverzameling van de EUR. ESE-decaan prof.dr. Philip Hans Franses, voorzitter van de kunstcommissie, opent de tentoonstelling vrijdag 22 september in de Erasmus Gallery.

Tegenstrijdige rol leidinggevenden bij innovatie

Dinsdag, 19 september 2017

Overheden moeten met minder middelen beter presteren. Nieuwe producten en processen kunnen daarbij helpen. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij dit soort innovatie, stelt bestuurskundige Stephan Dorsman in zijn proefschrift. Ze blijken echter in een dubbelrol te belanden tussen continuïteit en risicomijding enerzijds, en innovatie en herontwikkeling anderzijds. Hij promoveert donderdag 28 september 2017.

‘Sorry’ zeggen is beter dan duur cadeau

Dinsdag, 19 september 2017

Een cadeau geven om het goed te maken werkt vaak niet zoals de gever verwacht. Ontvangers blijven na het uitpakken van een cadeau vaak vooral boos, zelfs als de gever kiest voor het duurdere boeket of diner. Sorry zeggen werkt beter. Dat ontdekte promovenda Laura Straeter van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).  

Vertrouwen draagt in hoge mate bij aan succes van publiek-private samenwerking

Maandag, 18 september 2017

Stadsvernieuwing en andere stedelijke projecten worden vaak aangepakt in een publiek-private samenwerking (PPS). Carley Pennink (IHS, Institute for Housing and Urban Development Studies) stelt dat er sprake is van een vertrouwenscyclus in deze samenwerkingsverbanden die de perceptie van de resultaten en risico’s door de partners in hoge mate beïnvloedt. Ze promoveert vrijdag 29 september 2017.

Victor Bekkers nieuwe decaan ESSB

Maandag, 18 september 2017

Het College van Bestuur heeft prof.dr. Victor Bekkers per 1 januari 2018 benoemd tot nieuwe decaan van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

RSS feed

RSS

Persvoorlichting

Jacco Neleman
Sandra van Beek
Marjolein Kooistra
T (010) 408 1216
E press@remove-this.eur.nl

Facultaire voorlichting