Innovatief zaken doen in Rotterdam

Woensdag, 15 november 2017

Ruim 250 innovatieve startups vanuit heel Nederland komen op donderdag 16 november naar Rotterdam om zaken te doen. Get in the Ring Nederland geeft startups deze dag de mogelijkheid om deals te sluiten met de meer dan 70 aanwezige multinationals en overheden via 600 speeddates. Het is ook dé kans om investeringen op te halen bij de meer dan 100 aanwezige investeerders. Get in the Ring Nederland wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Abby Waysdorf over filmtoerisme: 'Elke snipper informatie over decors en acteurs is waardevol voor fans'

Dinsdag, 14 november 2017

Waarom vliegen filmfans de hele wereld over om locaties en sets van de hitserie Game of Thrones op te zoeken? Abby Waysdorf promoveerde op dinsdag 9 november op dat onderwerp onder leiding van hoogleraar Stijn Reijnders. Op de website van NWO vertelt Waysdorf over haar bevindingen.

Tentoonstelling en cd rond boekerij dichter en liedjesmaker Drs. P

Dinsdag, 14 november 2017

Een Drs. P tentoonstelling en de cd Het Rotterdams Passé van Drs. P markeren de officiële overdracht van de boekerij van dichter en liedjesmaker Heinz Polzer/Drs. P.  aan het Rotterdamsch Leeskabinet. Woensdag 22 november 2017 draagt Vic van de Reijt van ‘Het Heen- en Weerschap’ de collectie over op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar van de cd in ontvangst en opent de Drs. P-tentoonstelling.

Samenwerken met burgers geen garantie voor succes

Maandag, 13 november 2017

‘Co-creatie’ en ‘coproductie’ zijn buzz words in de samenwerking tussen overheid en burgers, bijvoorbeeld het samen opknappen van een speeltuin. Maar het is de vraag of dit een succes is. Dat concludeert bestuurskundige William Voorberg in zijn proefschrift, dat hij op vrijdag 24 november 2017 verdedigt. Mensen zijn nauwelijks te stimuleren om samen op te trekken, overheden weten niet of ze ruimte moeten bieden en sociale ongelijkheid wordt vaak in de hand gewerkt. 

Start van landelijk project om jong vrouwelijk talent te ontwikkelen

Maandag, 13 november 2017

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaan maar liefst 5000 vrouwelijke scholieren begeleiden bij het waarmaken van hun dromen en het optimaal benutten van hun talenten. Op woensdag 15 november vindt op de universiteit de landelijke kick-off plaats van het Lead Your Future- programma. Het gaat onder meer over het doorbreken van stereotype studiekeuzen, empowerment en gezond leven.

RSS feed

RSS

Persvoorlichting

Jacco Neleman
Sandra van Beek
Marjolein Kooistra
T (010) 408 1216
E press@remove-this.eur.nl

Facultaire voorlichting