Seksuele straatintimidatie in Rotterdam onderzocht

Dinsdag, 21 februari 2017

Seksuele intimidatie zoals naroepen, sissen, in het nauw drijven of achtervolgen komt regelmatig voor onder 1200 ondervraagde Rotterdamse vrouwen tussen de 18-45 jaar. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek door criminologen dr. Tamar Fischer en Natascha Sprado in opdracht van de gemeente Rotterdam en de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken.

 

Verkiezingsdebat op Erasmus Universiteit

Dinsdag, 21 februari 2017

In de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt op maandagavond 13 maart 2017 het Erasmusdebat van EFR en EenVandaag plaats. Mark Rutte (VVD) gaat dan live de confrontatie aan met zijn grootste concurrent Geert Wilders (PVV) voor een zaal met meer dan 700 studenten, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dagboek app ingezet bij onderzoek naar eetbuien bij jongeren

Dinsdag, 21 februari 2017

Waarom en wanneer krijgen jongeren eetbuien? Om dat aan de weet te komen ontwikkelt psycholoog en epidemioloog dr. Pauline Jansen voor haar onderzoek een Dagboek app. De app kan mogelijk ook helpen bij de behandeling van de eetstoornis. Voor dit onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden is 300.000 euro subsidie binnengehaald via ZonMW, Fellowship in het onderzoeksprogramma GGz.

Geactualiseerde editie van Jos de Muls Paniek in de polder: Polytiek in tijden van populisme

Dinsdag, 21 februari 2017

Op 24 februari komt een uitgebreide en geactualiseerde editie van het boek 'Paniek in de Polder: Polytiek in tijden van populisme' van Jos de Mul uit. Er zijn twee extra hoofdstukken en een nieuwe inleiding over populisme ten tijde van Trumps ‘tweetocratie’ toegevoegd.

Wetenschapscafé: Desiderius Erasmus Roterodamus anno nu

Dinsdag, 21 februari 2017

In Rotterdam kom je de naam Erasmus vaak tegen. Toch weten maar weinig mensen wie hij was: een in Rotterdam geboren christen-humanist die de beroemdste geleerde van Europa van zijn tijd was. Hebben we vandaag de dag nog iets aan Erasmus? Hierover geeft dr. Adrie van der Laan, secretaris van het Erasmus Center for Early Modern Studies, een lezing in het Wetenschapscafé op maandag 27 februari 2017.  

RSS feed

RSS

Persvoorlichting

Jacco Neleman
Sandra van Beek
Marjolein Kooistra
T (010) 408 1216
E press@remove-this.eur.nl

Facultaire voorlichting