20 jaar Erasmusbrug

20 jaar Erasmusbrug

Betoog en beton: over iconische stadsprojecten
Veel steden willen het succes van de Erasmusbrug of het Guggenheim Museum in Bilbao navolgen. Maar welk verhaal vertelt het nieuwe Stadshart in Almere of de Blob in Eindhoven? De documentaire "Betoog en Beton" brengt verhalen rond iconische stadsprojecten en brengt de achterliggende zoektocht naar de veranderende identiteit van de stad in beeld. Aan het woord komen onder anderen de architecten en Rijksbouwmeesters Floris Alkemade en Jo Coenen en de (oud)wethouders Adri Duivesteijn en Mary-Ann Schreurs. Maar ook gebruikers en voorbijgangers die de dialoog met de gebouwde omgeving aangaan.

Discussies rond controversiële bouwprojecten gaan vaak over politieke en financiële debacles, maar deze film gaat ook over de veranderende identiteit van de stad, want iconen vertellen ons wie we zijn.’ (Filmmaker Hans Busstra)

Sprekers

Na de film volgen korte bijdragen van de ‘grande dame’ van de Nederlandse stedenbouw en initiator van de Erasmusbrug Riek Bakker, de spraakmakende architect Sjoerd Soeters, bekend van onder meer het Zaanse Inverdan, en bestuurskundige Wouter Jan Verheul, schrijver van het boek Stedelijke Iconen. Gespreksleider van de avond is stadseconoom Erik Braun, expert op het gebied van city branding.

Meer informatie

Locatie: Erasmus Paviljoen, Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Datum: 11 oktober 2016Tijd: 19.30-21.30 uur
Voertaal: Nederlands
Aanmelden is kosteloos