2017 Journal Citation Reports gepubliceerd

2017 Journal Citation Reports gepubliceerd

Op 14 juni zijn de 2017 Journal Citation Reports (JCR) gepubliceerd door Clarivate Analytics (voorheen Thomson Reuters). De 2017 JCR bevatten de Journal Impact Factors van 2016 voor 11.549 tijdschriften, uit 236 vakgebieden.

Nieuw in deze release van de JCR:

  • 132 tijdschriften kregen voor het eerst een Journal Impact Factor, bijvoorbeeld American Journal of Health Economics, Frontiers in Psychiatry, Legal Studies en Public Policy and Administration. Een lijst van alle tijdschriften die voor het eerst een JIF ontvingen, is hier beschikbaar.
  • 13 tijdschriften zijn ‘suppressed’, op basis van de analyse van de citatiedata in het afgelopen jaar. Meer informatie over het onderdrukken van tijdschriften vindt u hier.
  • In de ‘journal source data table’ worden het percentage citeerbare items per tijdschrift per jaar en het percentage referenties van dat tijdschrift naar citeerbare items in andere tijdschriften getoond.
  • De selecties die u maakt in de JCR, bijvoorbeeld de categorieën, de kwartielen of de tijdschriften, blijven zichtbaar in het selectiegedeelte. Dit maakt het gebruik van de JCR eenvoudiger, omdat u kunt zien welke filters toegepast zijn om tot de resultatenlijst te komen.
Meer informatie

In de Journal Citation Reports LibGuide van Clarivate Analytics vindt u aanvullende informatie over het gebruik van de JCR en de Journal Impact Factor.

Zie ook de online, Engelstalige cursus Research Impacts: sources and metrics van de Universiteitsbibliotheek voor meer achtergrond informatie.