2018 Journal Citation Reports gepubliceerd

Clarivate Analytics heeft de 2018 Journal Citation Reports (JCR) gepubliceerd, met de Journal Impact Factors (JIF) 2017 van 11.655 tijdschriften.

‘Health Economics Review’, ‘Journal of Economic Methodology’ en ‘Sociology Compass’ behoren tot de 276 tijdschriften die voor het eerst een JIF ontvangen. In deze lijst (pdf) vind je alle tijdschriften die hun eerste JIF hebben gekregen.

De Journal Impact Factor geeft aan hoe vaak een gemiddeld artikel van een tijdschrift wordt geciteerd in een bepaald jaar. Je kunt deze indicator gebruiken om het relatieve belang van een tijdschrift te evalueren of te vergelijken met andere tijdschriften binnen hetzelfde vakgebied.

De 2018 JCR biedt ook een nieuwe ‘journal profile page’, die extra context geeft: de prestaties van het tijdschrift in de afgelopen jaren, transparantie over de berekening van de JIF en de verdeling naar land en organisatie van de bijdragen in het tijdschrift. De 2018 JCR biedt nu ook meer data op artikel-niveau. Deze gegevens kunnen geëxporteerd worden of verder bekeken en geanalyseerd in Web of Science. Citaties uit de Book Citation Index worden nu meegenomen in de citatie-indicatoren.

Meer informatie

Meer informatie over deze release is beschikbaar in de blogpost ‘The 2018 JCR is here!’ van Clarivate Analytics. In onze online cursus Research Impacts kunt u meer lezen over de Journal Citation Reports en de Journal Impact Factor.

Vragen? Neem contact met ons op via library@eur.nl of 010-4081198