A World To Win | Congres tijdens European Happiness Days

Vrijdag, 24 maart 2017, 18:00
Erasmus Universiteit Rotterdam

Internationaal congres

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart 2017 organiseren EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organization) en EIPE (Erasmus Institute for Philosophy and Economics) het internationale congres A World To Win. De eerste congresdag, 20 maart, valt samen met de 5e officiële VN International Day of Happiness.

Moet dat een ‘happy economy’ zijn, een ‘good economy’ of een inclusieve economie? Wat is dat eigenlijk; een ‘gelukkige’ economie, een ‘goede’ economie of een ‘inclusieve’ economie? En hoe ziet zoiets er dan uit? Geluk wordt opgevat als levensvoldoening, welzijn en kwaliteit van leven.

Met onder andere bijdragen van Ruut Veenhoven, waaruit blijkt dat het leven er gestaag beter op is gewornde sonds de jaren '70. Het gemiddelde geluk is toegenomen en ongelijkheid in gekluk is afgenomen.

Maandag en dinsdag 20-21 maart: European Happiness Days: The Happy Economy
Woensdag 22 maart: The Good Economy
Donderdag en vrijdag 23-24 maart: The Examined  Economy

Sprekers

• Tex Gunning, CEO Leaseplan Corporation, voormalig bestuurder bij Unilever, Vedior, AkzoNobel en TNT Express
  • Alexander Rinnooy Kan, hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de VU en voormalig Rector Magnificus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Prof.dr. Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar sociale condities voor menselijk geluk
  • Prof.mr.dr. Jan Peter Balkenende, minister-president van 2002 tot 2010
  • Prof. Raj Sisodia, Professor of Global Business, medeoprichter van de Conscious Capitalism organisatie en met John Mackey, CEO van Whole Foods Market

Publicatiedatum: 2 maart 2017